Beperelték Kuna Tibor cégét, mert takarításra kényszerítette a pénzügyi igazgatót

jog
2016 szeptember 20., 10:46
comments 146

Egészen fura részletek derültek ki a Kuna Tibor PR-cégeinek (a Young and Partners és a Trinity International) mindennapjaiból azon a tárgyaláson, amit a múlt héten tartottak a Fővárosi Munkaügyi Bíróságon. A kormányzati megbízásoknak köszönhetően nagyra növő Trinity International korábbi pénzügyi igazgatója munkaügyi pert indított a cég ellen, mert úgy érezte jogellenesen rúgták ki.Kuna Tibor (középen) és a cég munkatársai - Fotó: Young & Partners

A volt alkalmazott nem csak ezért követel kártérítést, mert nem kapta meg időben a kilépő igazolásait és a fizetésével sem számoltak el, de a keresetében külön kiemelte, hogy abban a fél évben, amíg Kunánál dolgozott, az emberi méltóságát is megsértették. Ugyanis annak ellenére, hogy diplomás állásra vették fel az év elején, mert valakinek sürgősen rendbe kellett tennie a cég könyvelését, a pénzügyi részleg többi dolgozójával együtt mégis minden héten kitakaríttatták vele a saját irodáját.

Miközben azzal csábították el az előző munkahelyéről, hogy ha leszerződik a Trinity-vel, az ország egyik legdinamikusabban fejlődő cégénél kaphat fontos pozíciót, nem sokkal később mégis azon kapta magát, hogy ablakot kellett pucolnia.

Mivel a kötelező takarítást egyedül a pénzügyekkel foglalkozó részlegen rendelték el, gyanították, hogy nem egyszerű sprórolási módszerről lehet szó.Csetényi Csaba és Kuna Tibor megbeszélik, hogyan befolyásolja a 25 milliárdos állami költés a médiapiacot. - Fotó: Botos Tamás/444

Ráadásul a piacon talán Kuna Tibor cégei szorulnak rá a legkevésbé arra, hogy a takaríási költségeken kelljen spórolniuk. Csak erre az évre 12 milliárdos bevételt terveztek be. A kormányzati hátszélnek köszönhetően a Young and Partners és a Trinity International úgy hasítottak a közbeszezéseken, hogy a hirtelen jött sikerre Kuna Tibor sem talált jobb magyarázatot, mint hogy őt maga a jóisten jelölte ki közpénzszivattyúnak: „Nekem Isten olyan szolgálati eszközként adta a befolyást, a hatalmat, vagy a hatalomhoz kapcsolódó tanácsadást, az ezzel párhuzamosan járó pénzt, lehetőséget és sikereket, nekem ez a szolgálati eszközöm.

És úgy tűnik, a szolgálati eszköz kiválóan működik. 2010-es kormányváltás óta volt olyan év, amikor egy-egy közbeszerzésen többet nyertek, mint amennyit versenytársaik teljes évesben megkerestek, így szinte a semmiből az ország legnagyobb PR-cégévé nőtték ki magukat.

A Trinity elleni per októberben folytatódik, ahová beidézték tanúként a kirúgott könyvelőt is. A képviselője a múlt heti tárgyaláson elmondta, félnek attól, hogy mivel Kuna Tibornak nagyon jó kapcsolatai vannak a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál, ahonnan a megbízásai többségét is kapja, ráadásul Szijjártó Péter is a barátjának tartja, ezért gondja lehet, ha az állami szférában akar elhelyezkedni.

Megkérdeztük az utasítást kiadó Vida Mónikát, a Trinity főigazgatóját, miért nem engedték be a takarítókat a pénzügyi részlegre, de sajnos nem válaszolt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.