Édes vízi élet a Római parton

Tbg
környezetvédelem
2017 június 14., 16:59
comments 228
  • Még tavaly jártuk be csónakkal Szily kollégával a Római partot, amit hamarosan elpusztít a nemcsak esztétitkailag, de szakmailag is erősen megkérdőjelezhető mobilgátprojekt.
  • Nagy kár érte, mert a vízről nézve még csodálatosabb minden, ráadásul a tapasztalt horgász a hódok őrült hóbortjairól is mesélt.
  • Mint kiderült, még őzek is használják a partszakaszt, hogy a szigetre átússzanak.
  • Egyébként éppen ma szavazta meg a fideszes többségű városvezetés a mobilgát engedélyztetését újra, pedig nemcsak komoly városképi, hanem igencsak problematikus statikai nehézségek vannak a tervezett gáttal.
  • Hogy milyen lesz, arról Tarlós István és a projekt többi lobbistája nem szívesen beszél, de érdemes megnézni egy korábbi látványtervet.
  • Vagy azt az élettelen betonsivatagot, amit most adtak át a Dagály környékén a XIII. kerületben.
  • Ha lebetonozzák a Rómait is, búcsút mondhatunk a videóban bemutatott édes, vízi életnek:
photo_camera Látványterv a mobilgát tervezési elképzeléseit megkérdőjelező szakmai anyagból, ami egyenesen azt állítja, ebben a formában nagyon kockázatos lesz az építmény.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.