Dózsa László: Maléter Pál elárulta a forradalmat

Történelem
2017 július 20., 14:48
comments 380

Ha létezik még olyan ember, aki nem hallott a mai magyar közélet egyik legszórakoztatóbb alakjáról, aki a halált 3,5-szer arcon nevette, aki az 1956-os szabadságharcos, Pruck Pál fotójáról az édesanyja emléke miatt nem hajlandó lemondani, és aki egyszerre 7 nővel szexelt, az olvassa el Magyarország legnagyobb élő mesemondójának legutóbbi kalandjairól szóló cikkünket.

Ugyanis Dózsa László jóvoltából most újabb érdekes alternatív tényekkel gazdagodhat hazánk és a színész saját történelme. Dózsa „Bohóc vérben és vasban” címmel a Polgári Mulatóban tartott előadását június végén a Turul Tv tette közzé.

link Forrás

Dózsa László, aki a hitelétől jó ideje végleg büszkén megszabadult, és továbbra is 56-os hősként turnézik, szokás szerint megint elképesztően szórakoztató részleteket árult el sosemvolt kalandjairól. Egy részük nem új, vagy korábban nem így adta elő Dózsa László a jó eséllyel csak a fejében megtörtént dolgokat.

200 szilánkot vettek ki a testéből

Azt állítja, 1956-ban Kárpáti professzorék a zsidó kórházban 10 órás műtéttel mentették meg Dózsa László életét, akinek 200 szilánkot vettek ki a testéből. (8:22-től) A következő hónapok a kórházban álomszerűek voltak, de aztán a szüleit elérték, és bementek hozzá. Arra voltak kíváncsiak, hogy még mindig agyhalott állapotban van-e, és az apja megfogta a kezét, mondván, ha hallja, amit mond, szorítsa meg a kezét, mire Dózsa megszorította. (9:20-tól) Amikor az apja évtizedek múlva meghalt, épp az A vágy villamosa című filmet szinkronizálta. Bement a kórházba, ahol az apja már le volt takarva, és mondta: „Apám, emlékszel 56-ban, mit mondtál nekem? Ha te most hallod, hogy itt vagyok, és te tudod, hogy itt vagyok még, akkor szorítsd meg a kezemet.” És megszorította. Úgyhogy vigyázni kell, mit mond az ember a halottak előtt, mert nem 5 perc az agyhalál. (9:50-től)

Azért támadják, mert ő lett Budapest díszpolgára, és nem a Saul fia

Dózsa szerint egy zsidó barátja elmondta neki, hogy miért támadták meg. Azért, mert felterjesztették Kossuth-díjra, de helyette azt a Saul fiának adták oda. Ezt ugyan nem sajnálta, bár egy életműért szokták adni a díjat. Aztán, hogy rehabilitálják, Tarlós István felterjesztette Budapest díszpolgárának, de „Horváth Csacsi, úgy hívják, olyan buta, mint a valag”, azt mondta, adják oda a Saul fia rendezőjének, Nemes Jeles Lászlónak Budapest díszpolgári címét. Tarlós erre begurult, és azt mondta, „nekünk a Dózsa Laci a Saul fia”. Na ezért kapta Dózsa László a rágalomhadjáratot és balhét. (13:25-től)

Dózsa sem hitte el, hogy ő van a fotón, de összevetette a saját képével, és ugyanaz

Megint beszélt a híres, Pruck Pált ábrázolt fotóról. Azt mondta, az 1990-es években az anyja mutatta, mondván, ő van rajta, és elővette a véres sapkáját, ami most le van adva Schmidt Máriáéknak a Terror Háza Múzeumba. De Dózsa állítása szerint még a dióverő puskája is megvolt 56 után. Dózsa azt mondta, „utáltam ezt a képet, soha nem szerettem valamiért", és mondta is, hogy nem ő van a képen, aztán összevetette egy igazi fotójával, és arra jutott: „ugyanaz, ez én vagyok”. (14:50-től)

Balra a fiatal 56-os fegyveres, középen Pruck Pál abban az időben, jobbra Dózsa László gyerekként
photo_camera Balra a fiatal 56-os fegyveres, középen Pruck Pál abban az időben, jobbra Dózsa László gyerekként (Forrás: RTL Híradó) Fotó: RTL Híradó

Eörsi László azt írta neki, hogy az önéletrajza a legautentikusabb könyv 1956-ról

Dózsa azt állítja, hogy amikor megírta a Bohóc vérben és vasban című könyvét, akkor Eörsi László történész – aki később szétszedte Dózsa állításait – azt írta Dózsának, hogy az önéletrajza „a legautentikusabb könyv 1956-ról”, és a levelet Dózsa a botrány alatt odaadta Schmidt Máriáéknak, majd kirúgták Eörsit az 56-os Intézetből. (Nem rúgták ki, többekkel együtt fegyelmit kapott, mert nyilatkozni merészelt az ügyben.) (16:20-tól)

Dózsa László önéletírása (2007)
photo_camera Dózsa László önéletírása (2007)

Mansfeld Pétert és Tóth Ilonát is ismerte

„Egyébként a Mansfeld Petit ismertem, az tényleg egy vagány, az úgy elküldte a kurva anyjába a palikat, és ezt nem bírták elviselni, pont olyan volt, mint én, egyébként” – mondta Dózsa, aki Tóth Ilonát is látta, és egy szent volt. (17:04)

Legszívesebben szétlőtte volna a seggüket azoknak, akik szerint nem volt 56-os hős

link Forrás

Dózsa László felavatta a saját szobrát

„Állandóan szoboravatásokra megyek, már a sajátomat is felavattam Komárnóban.” (19:10-től)

Maléter Pál elárulta a forradalmat

Dózsa László Király Béla bácsitól úgy tudja: Maléter Pál azért ment el Tökölre tárgyalni, mert „elárulta a forradalmat, ő azért ment oda Tökölre, hogy a megadásról tárgyaljon, hiszen akkor már jöttek a hírek, hogy Záhony felől jönnek be az orosz csapatok.” Dózsa Nagy Imrét nagyon tiszteli, „ellentétben a Maléterrel, akit én... nem akarom kimondani, mert ezért engem lecsukhatnak, na nem mondom, ti is tudjátok, minek tartom”. (20:01-től) (Maléter Pál egyébként valójában a szovjetek kivonulásáról akart tárgyalni, de elfogták, és Nagy Imrével egy napon végezték ki.)

Minden utcasarkon hullagúlák álltak

Dózsa László szerint nevetségesek a statisztikák a halottakról, minden sarkon hullagúlák álltak, 20 ezernél is több kivégzett lehetett. (23:20-tól)

Csak a Köztársaság téren nem járt

Corvin közi hősként tüntették ki, pedig ott nem harcolt, de sokszor járt ott. Csak a Köztársaság téren nem vett részt semmiben, az ott lévő ávós közkatonák kivégzését elítélte. Az nem 56 volt, a forradalom felkavarja a szemetet. „De a forradalom végén már gyönyörűen letisztultak a dolgok. Hát volt arca a forradalomnak. Csodák történtek. Voltunk mi! Voltak a Klein Robik...” (25:00-től)

Azt hitte a majálisra, hogy győzött a forradalom

Amikor 1957. május 1-én kiengedték a zsidó kórházból, akkor ment a Hősök tere felé, és rengeteg embert látott, amire ekőször azt hitte, győzött a forradalom. Rettenetes csalódás volt ez neki. (27:27-től)

Mohácsnál nyertek Tomori Pálék

„Hát a Mohácsnál is ott állt ez a rohadt Szapolyai.” A török levéltárból most kiderült, hogy délután 2-kor Tomori Pál szétverte Szulejmán szedett-vedett seregét, aztán jött Szapolyai János... „Soha nem jutott eszükbe a történészeknek, hova a picsába tűntek a törökök utána 17 évig?” Erről nem lehet hallani, mert nekünk Mohács kell. (28:30-tól)

A Belügyminisztériumban vérvizsgálat igazolta Dózsa Lászlót

Amikor az 1990-es években megtalálták a halotti dokumentumot, amire az volt írva, hogy „nem vallott, eltemetve”, behívatták a Belügyminisztériumba, hogy azonosítsák a vércsoportját, és egyezett. (35:17-től)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.