Macron: A családon belüli erőszak Franciaország szégyene!

„Egész Franciaországot szégyeníti meg, hogy háromnaponta egy nő családon belüli erőszak miatt hal meg” - idézte a lehangoló statisztikát Emmanuel Macron francia elnök a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapján. Az elnök szerint a francia társadalomnak meg kell törnie a csendet, amiben a családon belüli erőszak elkövetőinek félniük sem kell a leleplezéstől.

Macron a nemek közti egyenlőséget ötéves elnöki ciklusa egyik kulcstémájává tette, és igyekszik is felkarolni minden olyan kezdeményezést, ami ilyen irányba mutat. Az elnökválasztási kampányban folytatott felmérések szerint egyébként a családon belüli erőszak a francia társadalom egyik legfőbb problémája.

„Franciaországnak nem szabad többé annak az országnak lennie, ahol a nők félelemben élnek” - mondta Macron, aki szerint

a francia társadalomnak tudatosítania kell, hogy családon belüli erőszakot vagy zaklatást nem elszenvedni szégyen, hanem elkövetni.

Bűnözési statisztikák szerint 2016-ban 123 nőt ölt meg a párja vagy korábbi párja, és bár majd 225 ezer nőt bántalmazott a párja szexuálisan és/vagy fizikailag, csak minden ötödik tett is ezek után panaszt hivatalos szervnél.

Macron ígéretet tett arra, hogy a zaklatással és a családon belüli erőszakkal kapcsolatos jogszabályokat átalakítják, szigorúbb büntetéseket szabnak ki, és figyelemfelhívó kampányokat is indítanak. Ezen kívül a rendőrségeken 24 órás segélyszolgálatok indulnak az áldozatok megsegítésére, ahol kifejezetten erre képzett rendőrök segítenek az áldozatoknak abban, hogy legyen erejük kiállni magukért, és megtenni a bejelentést, hogy megindulhasson a rendőrségi eljárás. A rendőrség arra is új módszereket dolgoz ki, hogy hatékonyabban tudja megvédeni a bejelentést tevő áldozatokat a zaklatóikkal szemben. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.