Bankrablás kutyaszarral, elszívóba szorult betörő, utcai bitcoinüzér

bűnügy
2017 december 30., 10:40
comments 47

2017-ben remekül teljesített a nemzetközi hülyebűnügyipar. Volt olyan pancser magyar bűnöző, aki az ajtó mögé bújva próbált elrejtőzni a rendőrök elől, egy másik biciklin próbálta hazavinni a lopott tévét, de nehéz lesz elfelejteni a spanyol bandát is, amelyik kutyaszart használt a bankrabláshoz. Nemzetközi viszonylatban is erős évet zárunk, a béna gazfickók tekintetében hazánknak nincs szégyellnivalója.

Woody Allen-filmbe való az a spanyol rablóbanda, amelynek tagjai eddig ismeretlen módszerrel raboltak ki bankokat. Öten mentek be a bankfiókba, ahol úgy tettek, mintha nem ismernék egymást, egyikük sunyiban kiszórt egy zacskó kutyaszart a fiók bejáratánál, majd balhét csapott, hogy mi ez az undorítóság. A többiek beszálltak a játékba, és direkt zűrzavart okoztak, hogy közben lenyúlhassák a pénztárt. Annyi eszük azonban sajnos nem volt, hogy a biztonsági kamerát kiiktassák. 

Rosszul járt a szerencsétlen birminghami betörő, aki akció közben hét órára beszorult egy csirkés szagelszívó szellőzőjébe, de szintén nem mondható sikeresnek az a sajószentpéteri tolvaj, aki a betörés után biciklivel menekült, de útközben elejtette a zsákmányt. 

photo_camera Fotó: West Midlands Police

Egy idő után a lopott tévé is leesett, és összetört, de a férfi azért hazavitte - persze végül ő is lebukott. Ha már magyar vidék: egy szőregi házibuli végződött idén váratlanul rosszul, ahol az egyik fiú, miután összevesztek, abszintot öntött barátjára, és meggyújtotta, majd amikor rájött, hogy nagyobb a baj, mint gondolta, lángoló barátját egy széttört dinnye levébe beleforgatva próbálta eloltani.

Az angolszász világban serénykedő magyar kolónia bűnöző foglalkozású tagjai is igyekeztek:

„B. Szilvia Oxfordban árulta a melltartójából a kokaint és heroint, de ezt nem ismerte el, hanem azt állította, a nála talált pénzt prostitúcióval, nem pedig dílerkedéssel kereste. ”

Nem hittek neki, ahogy Sz. Andrásnak sem, aki Dublinban árulta Kinder-tojásból a heroint. 

Novemberben ment nagyot a villamossíneken egy budapesti gördeszkás, viszont rátámadt egy nőre és egy kirakatra is, így felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indítottak ellene eljárást. A férfi feltehetően nagyobb mennyiségű kábítószer hatása alatt állt.

A szintén drogfogyasztó oregoni Anthony Powell rosszabbul járt, a börtönben ülő férfinak annyira hiányzott a metamfetamin, hogy a barátnője hét zacskóban próbálta becsempészni neki a drogot. A cuccot úgy próbálta meg átadni, hogy megcsókolta a férfit, aki lenyelte a zacskókat. Kettő azonban kiszakadt, Powell pedig meghalt.

Halállal végződött az a meggondolatlan akció is, mely úgy kezdődött, hogy egy mexikói Facebook-sztár többször elküldte a picsába az egyik legsúlyosabb drogkartell vezetőjét, majd fogta magát, és kiposztolta tartózkodási helyét azzal, hogy „Gyertek ide ebbe a bárba, én itt várok!”. Nem annyira meglepő módon a bűnözők oda is mentek, és tizenöt lövéssel agyonlőtték a 21 éves férfit.

Nem lett ennyire tragikus vége egy másik, amerikai esetnek, de arra valószínűleg Anthony Sevy sem volt felkészülve, hogy úgy végződik egy novemberi napja, hogy egy biztonsági őr fojtogatja, melynek következtében elájul és bekakál. A férfi bűne az volt, hogy egycentesekkel akarta kifizetni a parkolási bírságot. 

És ha a verés és a maga alá csinálás nem lett volna elég, utána még le is tartóztatták. 

Egy másik fekália tematikájú érdekes hír az Egyesült Államokból: egy Los Angeles-i férfi betört egy lakásba, majd ismeretlen oknál fogva odaszart a vécébe. Ami ennél is furcsább, hogy nem húzta le - ez okozta végül a vesztét is, mert a hátrahagyott DNS-minta alapján a rendőrök könnyedén beazonosították.

A rafkós bűncselekmények közül a képben talán legerősebb hír azokról a drogcsempészekről szólt, akik postagalambokkal szállíttatták csinos kis hátizsákokban a ketamint. 

A rejtőzködés mestereiből idén sem volt hiány: az egyik kedvenc az a thai drogfüggő férfi, aki egy lavór mögé rejtőzködve próbálta megúszni a felelősségre vonást, a másik pedig a hajdúböszörményi Kristóf, aki abban bízott, a rendőrök nem néznek be az ajtó mögé - de benéztek. Kristóf azonban eggyel okosabb volt Ágostonnál, akit a rendőrök az ágyra halmozott ruhák alól rángattak ki.

Emlékezzünk meg egy hősről is! Gyorsított eljárásban állították bíróság elé az örmény férfit, aki pont azt lépte meg, amiről a többség csak álmodozik, és a 151-es buszon a vészhelyzet esetére fenntartott kalapácsot kivette a kis vitrinből, és kipróbálta hatékonyságát a busz ablakán. Mivel vészhelyzet nem volt, garázdaság és rongálás vétségének vádjával állították bíróság elé.

Az év legkorszerűbb és legpofátlanabb rablója (valószínűleg a leghiszékenyebb áldozattal koprodukcióban) december legvégén hozta össze a közepes standup-poénnal indult, erőszakos bűncselekménybe torkollott bohózatát: George Kalmár, a beszélő nevű drogos-bűnöző exbróker azzal csalt el valakit az Újlipótban, hogy

a pénzét Bitcoinra váltja,

de egy késsel fenyegetőzve kirabolta a hiszékeny ügyfelet, és lelépett. Keresik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.