A vártnál is hamarabb fogyhat el a víz Fokvárosban

Amennyiben a hátralevő, kevesebb mint három hónapban nem korlátozzák maguktól drasztikusan a vízfogyasztásukat a fokvárosiak, a város vezetése már a korábban jósolt április 22. előtt tíz nappal, április 12-én kénytelenek elzárni a csapokat. Dél-Afrikában évszázados aszály pusztít, a város víztartalékai elapadtak.

Ha április 12-ig nem sikerül durván korlátozni a fogyasztást, akkor a fokvárosiaknak aznaptól a város 200 közkútjánál kell majd sorban állniuk a 25 literes vízfejadagjukért.

Egy hete is már elég kilátástalannak tűnt a helyzet, de akkor úgy vélték, hogy ha minden fokvárosi napi legfeljebb 87 liter vizet használna, akkor elkerülhető lenne a csapok elzárása. Azóta drámaian romlott a helyzet: bár a fogyasztást napi ötven literre korlátozták, így is teljes szárazság fenyeget.

Napi ötven liter víz rendkívül kevés: zuhanyozáskor percenként használunk el 15 liter vizet, és ennyi vízzel öblít a vécé is. (Via The Guardian)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.