A vártnál is hamarabb fogyhat el a víz Fokvárosban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Amennyiben a hátralevő, kevesebb mint három hónapban nem korlátozzák maguktól drasztikusan a vízfogyasztásukat a fokvárosiak, a város vezetése már a korábban jósolt április 22. előtt tíz nappal, április 12-én kénytelenek elzárni a csapokat. Dél-Afrikában évszázados aszály pusztít, a város víztartalékai elapadtak.

Ha április 12-ig nem sikerül durván korlátozni a fogyasztást, akkor a fokvárosiaknak aznaptól a város 200 közkútjánál kell majd sorban állniuk a 25 literes vízfejadagjukért.

Egy hete is már elég kilátástalannak tűnt a helyzet, de akkor úgy vélték, hogy ha minden fokvárosi napi legfeljebb 87 liter vizet használna, akkor elkerülhető lenne a csapok elzárása. Azóta drámaian romlott a helyzet: bár a fogyasztást napi ötven literre korlátozták, így is teljes szárazság fenyeget.

Napi ötven liter víz rendkívül kevés: zuhanyozáskor percenként használunk el 15 liter vizet, és ennyi vízzel öblít a vécé is. (Via The Guardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.