Az orosz szextanárnő csak felöltözve mutogatta magát

külföld
2018 június 14., 04:53
comments 132

Elbocsátották állásából a 26 éves Viktoria Popovát, az omszki 7-es számú általános iskola tanárnőjét. Popova bűne az volt, hogy

fürdőruhás képeket posztolt magáról az Instagramon.

Kirúgása óta már több mint háromezren osztottak meg magukról fürdőruhás képeket, tiltakozván a döntés ellen. Volt, aki szerint az omszki iskola döntése "felháborító példája a képmutatásnak, a hülyeségnek és az idiotizmusnak". Ezt egy másik tanárnő, Julija Makarova írta, aki még azt is hozzátette, hogy "ugyan tanárok vagyunk, de emberek is, vagyis jogunkban áll másként kinézni az iskolán kívül és a közösségi médiában".

link Forrás

Voltak ettől eltérő vélemények is. Egy Ohmybroochh nevű felhasználó például azzal vádolta a szolidaritásból fürdőruhás képeket posztolókat, hogy "ez csak mentség arra, hogy mutogassák magukat". Mások is azzal támadták a szolidaritásukat így kifejezőket, hogy csak "meztelenkedni akarnak", ahelyett, hogy kapcsolatba lépnének az illetékesekkel.

link Forrás

A tiltakozás hatására mindenesetre az omszki régió kormányzata meghátrálni látszik. "Viktoria Popova jövőbeni munkavállalásának kérdése eldőlt, választhat, hogy ebben az iskolában tanít, vagy egy másikban" - jelentették be. Popova így most már válogathat is a munkalehetőségek között, mert a botrány kirobbanása után máris ajánlatokat kapott modellügynökségektől. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.