Bezár az ország egyik leghíresebb kifőzdéje, ahová Orbán és Simicska is járt ebédelni

Budapest
2018 szeptember 08., 12:23
comments 206
photo_camera Fotó: urfip/444.hu

Ezt a papírlapot rakták ki nemrég a Csalogány utcai étterem ablakába.

„A Róma egy speciális kifőzde, ami igazából nem is a testet, hanem a lelket táplálja” 

- írtuk róla a 444 jó hely Budapesten című kalauzunkban, úgyhogy várható volt, hogy a ragaszkodó törzsvendégek még utoljára elzarándokolnak az évtizedek óta hírneves ebédelő helyre. És valóban csurig tele volt, a bejárat előtt hosszú sor állt.

photo_camera Fotó: urfip/444.hu

A Róma legfőbb nevezetessége a tulajdonos felesége, a kedélyesen kiabálós Cica, aki a 24-nek adott interjújában így idézte fel a vendégkör egyik speciális szeletét:

„Viktorka nyolcvannyolc óta jár ide, a közelben találtak irodát, akkor még talán nem is Fidesznek hívták őket, ő volt a kedvencem, meg a Fodor Gabi, aki miniszterként is jött enni, meg az Anikót is imádtam, még akkor is innen hordta haza a kaját, amikor gyerekeik születtek, jött velük a Simicska is, akkor még vékonyan, meg a Kövér Laci azzal a bumfordi bajusszal, meg a Deutsch Tomi, az adta az úri fiút, az Ungi Klári viszont aranyos, neki már a lánya jár ide...”

Amikor ott jártam szombaton 1 körül, Cica csak rövid időre jött ki az asztalok közé, hogy megölelgesse Alexander Brodyt, és leültesse a 85 éves üzletember-írót egy számára vadidegen társasághoz, mert csak ott volt szabad szék. Rényi kolléga pedig azt látta 2 után kicsivel, hogy Kulka János jön egy kabrióval, bevisz egy csokor virágot, aztán elhajt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.