Siófok polgármestere elárulta: elzáratta az Elios-ügy dokumentumait és várta, hogy átadhassa azokat a rendőrségnek

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Miután az Elios miatt az OLAF megkereste a várost, Siófok független polgármestere elzáratta a város két közvilágítás-korszerűsítési beruházásának dokumentumait, árulta el a Szabad Pécsnek.

„Arra vártam, hogy megkeresnek és akkor ezeket a dokumentumokat a rendelkezésükre bocsátom; meglepetéssel olvastam, hogy időközben a nyomozást a rendőrség lezárta, úgy, hogy ezekre a papírokra nem voltak kíváncsiak,”

mondta Lengyel Róbert.  A rendőrség november elején jelentette be, hogy a Tiborcz Istvánhoz köthető Elios Innovatív Zrt.-vel szembeni nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntették. Később kiderült, hogy több érintett várostól sem kérték ki a problémás közbeszerzések dokumentumait, így például sem Hódmezővásárhely, sem Siófok önkormányzatát nem keresték meg. A Szabad Pécs szerint a "szokásos" Elios forgatókönyv valósult meg Siófokon is:

  • Sistrade Kft. energetikai tanulmányt készítette a városnak, 
  • majd jelezte, hogy új közvilágítási pályázatot írnak ki hamarosan,
  • ami a következő hónapban meg is történt, a város uniós pénzt hívott le,
  • amiből pályázatot írt ki a lámpaszerelésre. 
  • Ketten indultak, az olcsóbbikat kizárták, mert túl olcsó volt, maradt az Ész-Ker és az Elios kettőse, akik meg is kapták a munkát. 

Lengyel Róbert a lapnak elmondta, hogy 

"maga is csak a Parlamentben, az ellenzéki vizsgálóbizottság márciusi ülésén szembesült azzal, hogy a siófoki projektek szereplői is csaknem ugyanazok voltak, és a tender is teljesen hasonlóan bonyolódott, mint számos más városban."

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.