Egy döbbenetesen igaz mondat a kormánymédiából: „A Fidesz régóta él a közösségi finanszírozás adta lehetőségekkel”

A legfőbb kormánypárti harsona, a Magyar Idők kidobolta, hogy már megérkeztek az első levelek, és a hónap közepéig minden érintett megkapja Orbán Viktor levelét, amiben a májusi európai parlamenti választásra hivatkozva kéri, hogy a csatolt csekkel a címzettek adományozzanak pénzt a kétharmados kormánypárt erőfeszítéseihez.

Orbán Viktor miniszterelnök egy évvel ezelőtt is kérte a híveit, hogy a befizetett adókon felül is gazdagítsák a Fideszt.

A Magyar Idők ezt úgy fogalmazta meg, hogy:

„A Fidesz régóta él a közösségi finanszírozás adta lehetőségekkel.”

Ezzel gyakorlatilag véletlenül megírták az „elvesztette közpénz jellegét” 2019-es verzióját. Orbán Viktor barátjáról és a veje üzlettársáról, a dollármilliárdos Mészáros Lőrincről egyébként nemrég derült ki, hogy pár év alatt az ország leggazdagabb embere lett. Többek között itt lehet tájékozódni arról, hogy az eddigi „közösségi finanszírozási lehetőségekkel” mit ért el a párt.

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Egyébként egy nappal a Magyar Idők cikke előtt a fideszes médiaholding másik büszkesége, az Origo azt írta:

„Jól látszik, hogy a korábbi ellenzéki performanszokhoz hasonlóan most is követik a régi bevált juhász péteri receptet a szervezők, ez pedig a tarhálás.”

Ezek szerint a közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű média úgy véli, hogy a magán-repülőgépekkel külföldi focimeccsekre járó miniszterelnök tarhál.