Hollik István kimondta: A magyar kormány Soros kampányával nem kíván foglalkozni

2019 január 21., hétfő 15:41
379
  • Elhangzott.
  • Tényleg.
  • Komolyan!

Hollik István kormányszóvivő (egyben fideszes képviselő) volt az, aki először mondta ki, hogy megtévesztették a Nobel-díjasokat, aki a kommunizmus áldozatainak emléknapján a Fidesz adatbázisépítése mellett érvelve – a Tanú című filmből kilépve – azt mondta, „a nemzetközi nyomás egyre fokozódik”, és aki, amikor megkérdezték, hogy ha szerinte Tiborcz István ártatlan az Elios-ügyben, mi szükség volt a frakciótagoknak körbeküldött válaszpontokra, válaszként gyakorlatilag felmondta a levelet.

Jól látható, hogy kormányszóvivőként sem enged a színvonalból, a negyedik Orbán-kormány egyszemélyes megtestesítőjeként. A szombati tüntetések után a Kossuth téren azt magyarázta: látható, hogy elkezdődött az EP-választás kampánya, amire Soros György is mozgósít, nyilvánvaló, hogy a túlóratörvény csak ürügy, és néhány szakszervezet „asszisztál” a „bevándorláspártiak” kampányához.

Itt a teljes „sajtótájékoztató” a kormány videóján:

Itt pedig egy másik szögből, az RTL Híradó kameráján keresztül nézhetjük az előadást:

Persze nemcsak a tartalom, az előadásmód is elképesztő, ahogy Hollik – a hitelesség minimális látszatát is gondosan kerülve – a szemeivel sűrűn cikázva keresi a szavakat, mint egy ugatós játékkutya az aluljáróban, amiből éppen kifogy az elem.

De ha ez nem lenne elég, még tartalmilag is tudott újat nyújtani az emberi hangszóró. Konkrétan erre a mondatra hívnám fel a figyelmet:

Hogy mivel nem? :D

Tehát még egyszer:

„A magyar kormányzat viszont Soros kampányával nem kíván foglalkozni.”

Az a magyar kormány, ami évek óta plakátolja tele az országot Soros Györggyel, és ami szerint minden, ami az Európai Unióban vagy az ellenzék soraiban történik, vagy akárcsak nem tetszik a választópolgároknak, az maga a Soros-terv 6.66, azt állítja, hogy „Soros kampányával nem kíván foglalkozni”.

Szoros a verseny, de talán ez a legeslegnagyobb hazugság, amit magyar kormányszóvivő valaha mondott, pedig egyébként jó ötlet lenne, hiszen mindeddig nem mutattak fel semmilyen épkézláb bizonyítékot arra, hogy Soros György bármilyen szinten támogatná az EP-választáson induló ellenzéket – inkább az ellenkezőjére utalnak jelek –, de persze én vagyok a hülye, ha nekiállok egy Hollik Istvánt factcheckelni.

Hollik István két héttel korábban is megreformálta a tájékoztatást, ezzel a 10 másodperccel tett tisztába mindent IS:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt