A Momentum adományokból plakátolná tele „a valódi problémákkal” az országot

A kormány az elmúlt bő két évben 56 milliárd forintot költött sorosozós kampányokra, amelyből a legfrissebb tétel az a 10 milliárd, amelyből megint Soros György - és ezúttal Juncker bizottsági elnök - fejével ragasztják körbe az országot.

A Momentum valószínűleg ennek az ezredrészét se tudná kifizetni, mivel más pártokhoz hasonlóan október óta nem kaptak állami támogatást (elvileg azért, mert tavaly júliusban nem jutott el a korábbi székhelyükre az ÁSZ adatkérő levele, és később sem kaptak figyelmeztetést), és könnyen lehet, hogy az EP-választásig nem is kapnak. Ezért a támogatóikhoz fordulnak, hogy adják össze ők egy alternatív tájékoztatási kampány költségeit.

A Momentum szerint a valódi veszélyt az országra nem a migráció vagy Soros György jelenti, hanem az orvoshiány, a tanárhiány, a tömeges elvándorlás – vagy éppen az, hogy valójában a miniszterelnök Magyarország leggazdagabb embere. Ezeket írnák a plakátokra:

  • Több mint 400 körzetben nincs háziorvos

  • Több mint 4000 tanár hiányzik az iskolákból

  • Minden hatodik magyar gyerek külföldön születik

  • Orbán Viktor a leggazdagabb magyar

Amelyek valahogy így néznének ki:

Fotó: Momentum
Fotó: Momentum
Fotó: Momentum

A közelgő EP-választások miatt már le kellene foglalni a plakáthelyeket, de az ÁSZ bírságai miatt több párt nem is tudja, miből kampányolhat majd, ezért a február elején az ellenzék együtt tüntetett az ÁSZ székházánál a bürokratikus packázás ellen.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.