A Momentum adományokból plakátolná tele „a valódi problémákkal” az országot

POLITIKA
2019 február 22., 10:08
comments 185

A kormány az elmúlt bő két évben 56 milliárd forintot költött sorosozós kampányokra, amelyből a legfrissebb tétel az a 10 milliárd, amelyből megint Soros György - és ezúttal Juncker bizottsági elnök - fejével ragasztják körbe az országot.

A Momentum valószínűleg ennek az ezredrészét se tudná kifizetni, mivel más pártokhoz hasonlóan október óta nem kaptak állami támogatást (elvileg azért, mert tavaly júliusban nem jutott el a korábbi székhelyükre az ÁSZ adatkérő levele, és később sem kaptak figyelmeztetést), és könnyen lehet, hogy az EP-választásig nem is kapnak. Ezért a támogatóikhoz fordulnak, hogy adják össze ők egy alternatív tájékoztatási kampány költségeit.

A Momentum szerint a valódi veszélyt az országra nem a migráció vagy Soros György jelenti, hanem az orvoshiány, a tanárhiány, a tömeges elvándorlás – vagy éppen az, hogy valójában a miniszterelnök Magyarország leggazdagabb embere. Ezeket írnák a plakátokra:

  • Több mint 400 körzetben nincs háziorvos

  • Több mint 4000 tanár hiányzik az iskolákból

  • Minden hatodik magyar gyerek külföldön születik

  • Orbán Viktor a leggazdagabb magyar

Amelyek valahogy így néznének ki:

photo_camera Fotó: Momentum
photo_camera Fotó: Momentum
photo_camera Fotó: Momentum

A közelgő EP-választások miatt már le kellene foglalni a plakáthelyeket, de az ÁSZ bírságai miatt több párt nem is tudja, miből kampányolhat majd, ezért a február elején az ellenzék együtt tüntetett az ÁSZ székházánál a bürokratikus packázás ellen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt