Jeff Bezos bemutatta, milyen járművel térne vissza a Holdra

2019 május 10., péntek 4:36
195

A világ leggazdagabb embere csütörtökön Washingtonban bemutatta azt a járművet, amivel újra embert lehetne vinni a a Holdra. A Blue Moon által gyártott modell képes lesz rakományt szállítani a Holdra, négy holdjáró fél el rajta és műholdakat is képes pályára állítani.

Fotó: MARK WILSON/AFP

Jeff Bezos tervei egyébként egybevágnak az amerikai kormány elképzeléseivel is, Mike Pence alelnök március végén jelentette be, hogy a NASA egy űrállomást tervez a Hold köré, valamint 2024-ig űrhajósokat küldenek a Hold déli felére. Bezos azt mondta, hogy a cégével segíteni tudnak abban, hogy betartsák ezt a határidőt, de csak azért, mert már három éve elkezdték a tervezést. „Itt az ideje, hogy visszamenjünk a Holdra, Itt az ideje, hogy ott is maradjunk” - tette hozzá az Amazon tulajdonosa. Ugyanakkor az előadásában a lehetséges indulás időpontját nem jelölte meg.

A csütörtöki előadásában Bezos bemutatta az egyik holdjáró modelljét is, ami akkora, mint egy golfautó, és egy rakétát is, ami 4,5 ezer kilogrammos terhet is elbír. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt