Rossi: Nem lenne tisztességes, ha a válogatott kísérletezne az új Puskás Ferenc Stadion telt házas avatómeccsén

futball
2019 október 28., 18:08
comments 123

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az új Puskás Ferenc Aréna avatómérkőzését nem tekinti a 4 nappal később, Walesben sorra kerülő Eb-selejtező főpróbájának.

November 15-én a magyar válogatott telt ház előtt fogadja Uruguayt a közel 68 ezres stadionban, majd úgy lép pályára Cardiffban, hogy ha a sorsdöntő összecsapáson legyőzi a házigazda walesieket, akkor ott lesz a 2020-as, részben budapesti rendezésű Eb-n.

Az olasz szövetségi kapitány az M1-nek azt mondta: a stadionavató történelmi esemény lesz, ami az ő és a játékosai életében is feledhetetlen pillanatnak ígérkezik. Azt monda:

„Ezen a mérkőzésen, ahol az ellenfél ráadásul az első 10 között szerepel a világranglistán, minden bizonnyal olyan atmoszféra vár a válogatottra, amiben a szurkolóinkkal szemben nem lenne tisztességes a szakmai stábtól és a csapattól, ha kísérleteznénk, főpróbaként tekintenénk rá. Egy jó eredmény, Isten segítségével egy győzelem a lehető legjobb hangolódás lenne a walesi út előtt.”

A válogatottban szövetségi kapitányként kevés nap áll a rendelkezésére a közös felkészülésre kiválasztottjaival, de mivel a játékosai profik, tisztában vannak vele, mennyire fontos lesz nekik és a szurkolóknak meg a hazájuknak az, hogyan teljesítenek ezen a két, nagyon fontos találkozón. Rossi azt mondta:

„Magyarországon legalább annyira szeretik a labdarúgást, mint az én szülőhazámban, Olaszországban. Nincs olyan válogatott meccs, ahol a stadionban ne lehetne hallani a »Ria, Ria, Hungária!« rigmust, hasonló például Olaszországban nincs is. Ez mindig nagy hatással van a játékosokra. Én pedig arra hívom fel a figyelmüket: még ennél is többet kaphatnak november 20. után, ha olyan szerencsénk lesz, hogy győzünk Walesben.”

A két októberi Eb-selejtezőről azt mondta: a sokkal jobb erőkből álló, világbajnoki ezüstérmes horvát válogatott 15 perc alatt „kivégezte” a csapatát Splitben, idejük és lehetőségük sem volt, hogy a taktikai elképzeléseikből bármit megvalósítsanak.

„Az egyetlen olyan meccsem volt szövetségi kapitányként, amikor nem voltunk meccsben, nem voltunk egyenrangú partnerei a riválisnak. Kleinheisler kiállítása után pedig már csak azt vártam, hogy lefújják az összecsapást” – mondta Rossi a 3-0-ra elveszített meccsről. 3 nappal később, Azerbajdzsán ellen merőben más kaliberű együttessel mérték össze az erőiket: „Velünk azonos erősségű ellenféllel találkoztunk, két napunk volt orvosolni a lélektani törést, amire nagy szükségünk volt Split után. Az azeri találkozót sokszor lezárhattuk volna, a végén pedig kaptunk is egy szabályos gólt, de szerencsénkre bírói tévedés miatt elmaradt az egyenlítés” – mondta az 1-0-ra megnyert meccsről.

photo_camera Fotó: mlsz.hu

Azt mondta, a meccs után 2 nappal Dzsudzsák Balázzsal megbeszélték azt az esetet, amikor a lecserélt csapatkapitány nem fogott vele kezet az oldalvonalnál: „Én is voltam játékos, igaz, már régen, de tisztában vagyok azzal, milyen reakciókra képes egy lecserélt játékos, amikor egy meccsen még éles szituációban kell elhagynia a pályát edzői utasításra. Valóban frusztráló lehet, amit hibás reakciókat válthat ki a játékosból.”

Szerinte Dzsudzsák megértette, hogy csapatkapitányként mindig példát kell mutatnia nemcsak a társainak, hanem a tévé előtt ülőknek és a stadionban lévőknek is, különösen, ha azok gyerekek. Azt mondta: „Részemről, részéről, a társak részéről nincs ezzel semmi gond, a csapaton belül teljes az egyetértés: Dzsudzsák volt és marad is a kapitány.” (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.