Vizsgálják Pintér Sándort

Egészségügy
2020 március 15., 12:32

Szombat este derült ki, hogy koronavírusos Abdelkader Amara, Marokkó közlekedési és vízügyi minisztere, aki a héten Pintér Sándorral is kezet fogott. Szerdán itt járt, csütörtökön részt vett a marokkói kormány ülésén, de rosszul érezte magát, letesztelték, és szombatra kiderült, hogy fertőzött.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ az alábbi közleményt adta ki:

„Minden magyar állampolgárra egyformán érvényesek a szabályok, ezért Pintér Sándor belügyminiszter esetében is elkezdődtek a járványügyi vizsgálatok. A miniszternek tünetei nincsenek, ennek ellenére az egészségügyi előírásoknak megfelelően az ő esetében is elvégezték a szükséges vizsgálatokat, melyeknek eredményéről a nyilvánosságot is tájékoztatni fogjuk.”

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Pintér Sándor belügyminiszter kezet fog az Emmi, a Belügyminisztérium és a parlamenti pártok új koronavírusról tartott egyeztetésén Budapesten, a Belügyminisztériumban 2020. február 27-én, Kásler Miklós a jobb szélen
photo_camera Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője és Pintér Sándor belügyminiszter kezet fog az Emmi, a Belügyminisztérium és a parlamenti pártok új koronavírusról tartott egyeztetésén Budapesten, a Belügyminisztériumban 2020. február 27-én. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Szombaton írtunk arról, hogy a jelenleg érvényes magyarországi protokoll értelmében tünet és kapcsolat egyszerre kell ahhoz, hogy teszteljenek valakit ma Magyarországon. Nem elég csak betegnek lenni, de az sem elég, ha valaki együtt volt egy koronavírusossal, és nem lázas.

Reggel érdeklődtünk a kormányszóvivőnél, hogy Magyarországon a kormány tagjait tesztelik-e koronavírusra, de egyelőre nem kaptunk választ.