Az emberek hanyagsága miatt nő a fertőzöttek száma Németországban

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A német közegészségügyi ügynökség, a Robert Koch Intézet igazgatója, Lothar Wieler több hét után tartott először sajtótájékoztatót, miután az országban ismét nőni kezdett a koronavírusos esetek száma: míg június elejére sikerült levinni az új fertőzötteteket napi 350 körülire, addig a napokban átlagban 550 körül alakult az új fertőzöttek száma, írja az AFP

Lothar WielerFotó: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Wieler szerint most az a feladatuk, hogy megakadályozzák, hogy a vírus ismét gyorsan és kontrollálhatatlanul kezdjen terjedni. Mint fogalmazott, aggasztónak találja az új fejleményeket, és szerinte a számok emelkedéséhez az vezetett, hogy hanyagok lettek. Szerinte csak rajtuk múlik, hogy hogyan alakul a járvány Németországban, de a sikerhez az is kell, hogy az emberek betartsák a biztonsági előírásokat, tartsák a megfelelő távolságot és gyakran mossanak kezet. Hozzátette, hogy ahol nem lehetséges a 1,5 méteres távolság betartása, ott szabadtéren is maszkot kell hordani. 

Világszerte meredeken nő az új fertőzöttek száma, és sok helyen ad aggodalomra okot, hogy az elmúlt hetekben sokan mentek külföldi nyaralásra. A német hatóságok legutóbb kedden frissítették az utazási ajánlásaikat, eszerint Spanyolország három régiójába sem ajánlott most elutazni. 

Wieler elmondása szerint nem tudni, hogy ez már a második hullám kezdete-e, de ez is benne van a pakliban. De optimista azzal kapcsolatban, hogy ha betartják az előírásokat, akkor megelőzhetik. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér