Erdei Zsolt lemondott a társelnökségről

sport
2020 augusztus 07., 08:12

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöksége Bertók Róbertet nevezte ki a válogatott szövetségi kapitányának. Bajkai István, a MÖSZ elnöke az állami tévének beszélt a késő estébe nyúló csütörtöki ülésen történtekről. A fideszes képviselő-sportvezető elmondta, hogy három pályázat érkezett a kapitányi posztra, ezek közül a szakma egyhangúlag Bertókét támogatta, ezért ezzel kapcsolatban nem volt vita a megbeszélésen.

Korábban az Erdei Zsolt elnök által szervezett, 840 millió forintba kerülő ifjúsági vébé költségei 348 milliós hiányt okoztak a szövetségnek, ami miatt eljárás is indult, és megvonták Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát.

Bajkai szerint az új szakvezetőnek most elsődlegesen a tokiói olimpiára kell koncentrálnia, a szövetség ugyanis bízik abban, hogy Gálos Roland mellett lesz más is, aki kvótát tud szerezni a jövő nyárra halasztott nyári játékokra. Ugyanakkor a kapitányi pályázat egyik legfontosabb eleme az utánpótlással kapcsolatos tervek voltak, a szakvezetőnek ezen a területen is komoly feladatai lesznek a jövőben.

Az elnökségi ülésen derült ki, hogy Erdei Zsolt korábbi elnök lemondott szakmai társelnöki pozíciójáról. Bajkai István elmondta, hogy váratlanul érte az amatőrök és a profik között is világbajnok korábbi sportoló döntése, mivel július közepén még személyesen tárgyalt vele arról, hogy milyen feladatok várnak rájuk a jövőben és mik a terveik. Ugyanakkor reméli, hogy Erdei csak erről a pozícióról mondott le és számíthatnak rá a későbbiekben, mint ahogy az eddigi szakvezető, ifjabb Balzsay Károly szakmai tudásával és munkájával is számolnak és szerinte az olimpia bajnok Kovács Istvánra is szüksége van a sportágnak.