A vakcinasikerek hírére azonnal emelkedni kezdett az olaj ára

Március óta nem látott szintet ért el az olaj világpiaci ára, egy hordó most 50 dollárnál is többe kerül - írja a Portfolio. Az olajárak a kedvező koronavírus-vakcinával kapcsolatos hírek miatt indultak meg. Először a brit gyógyszerfelügyelet engedélyezte a Pfizer és a BioNtech közös vakcináját, szerdán Kanada is, és mai hír, hogy hamarosan az Egyesült Államokban is zöld utat kap a védőoltás.

Elemzők szerint ezek a fejlemények, és a vakcina magas, 90 százalék feletti hatékonyságával kapcsolatos korábbi hírek győzhették meg a befektetőket, hogy a világgazdaság a kilábalás felé halad. Ez pedig felfelé hajtja az olajárakat is, mert a kereslet vártnál gyorsabb növekedését vetíti előre.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó