Sinopharm-engedélyezés: Orbán olyan ENSZ-papírra hivatkozott, ami csak hónapokkal később született meg

járvány
2021 december 21., 16:22

Hosszas pereskedés után kiadta a gyógyszerhatóság (OGYÉI) a Sinopharm- és a Szputnyik-vakcinák engedélyezési dokumentumait a Transparency Internationalnek. A 24.hu beszámolója alapján az iratok alátámasztják, hogy a magyar szakembereknek mindkét vakcinával kapcsolatban aggályaik voltak.

„A kormány tudott erről abban a pillanatban, amikor elindították az oltási kampányt?” - kérdezte a 168 Óra munkatársa Orbán Viktortól a délelőtti kormányinfón. A miniszterelnök úgy kezdte a válaszát, hogy

„a kormány tudott róla, hogy a WHO kiadta és elismerte a kínai vakcinát (...)”Nem fejezte be, mert az újságíró közbekérdezett, de értelemszerűen arra utalt, hogy az Egészségügyi Világszervezet, a WHO is jóváhagyta a Sinopharm vészhelyzeti alkalmazását.

Ez valóban megtörtént, de nem az oltási kampány kezdetén, hanem májusban. Vagyis Orbán állításával ellentétben a kormány nem tudhatott erről az év elején.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.