Kik tolják az arcunkba a politikai hirdetéseket?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
január 28., péntek 6:41

Jó reggelt, napsütés és akár 10 fok is lehet ma. Ez a napindító hírlevelünk, amelynek bűntársai is vannak.

4 fontos cikk:

KAMPÁNY ÉS KÖLTÉS

A képen Rogán Antal látható Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Fontos közszolgálati sorozatot indított Tbg és Herczeg Márk: hétről hétre összegyűjtik, és jól átlátható, visszakereshető táblázatokba rendezik a politikai szereplők facebookos költéseit. Múlt heti bevezetőjükből kitűnik, hogy egyrészt mindenki szórja a pénzt a közösségi médiában, másrészt az az állítás sem tartható, hogy oké, a tévéket, rádiókat és vidéki napilapokat mind bezsákolta a Fidesz, de a Facebook az ellenzék terepe. Ahogy az sem, hogy a Facebookon el vannak nyomva a jobboldali hangok. Hát, tessék megnézni a számokat! Friss gyűjtésükből már a finomabb mozgások is kirajzolódnak, például a Megafon mellett új favorit tűnt fel. Érdemes lesz követni a sorozatot.

De hogy mindezt kontextusban lássuk, tegnap este befutott a hír, hogy 112,9 milliárd forintot osztott ki tavaly a Rogán Antal alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal kommunikációra és rendezvényekre. Aludtam egyet rá, hátha tudok valami szellemeset, könnyedet írni erre, de kudarcot vallottam.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt