Visszakapják a németek az évtizednyi kioktatást

külföld
2022 április 21., 11:52

"Arra oktattak minket a németek, hogy jobb most vállalni a borzalmakat, hogy egyszer végük legyen, mint húzni az időt, mert akkor a borzalmak örökké tartanak. Elfelejtették?" - ezt egy volt portugál politikus nyilatkozta néhány napja, aki a 10-es évek közepén végigszenvedte a brüsszeli tárgyalásokat, ahol súlyos megszorításokat követelt Németország a csőd szélén tántorgó dél-európai országoktól a túlélést biztosító mentőcsomagokért cserébe. Néhány görög politikus még keményebben fogalmazott az elmúlt hetekben, ugyanezt felhánytorgatva.

Mindannyian azért kritizálták a német kormányt, mert vonakodik fegyvereket adni Ukrajnának, és vonakodik szankciókat kivetni az orosz gázra és olajra. A déliek vádja szerint miközben Németország másoktól elvárta az áldozatvállalást, addig maga képtelen túllépni az érdekein, amikor emberéletek megmentése a tét.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.