Szabadlábra helyezték a csengeri örökösnőt

június 3., péntek 10:22
9

Pénteken szabadlábra helyezték a csengeri örökösnő néven elhíresült P. Máriát, közölte a Népszavával védője, Helmeczy László. P.-t, aki éveken át hitegette 4,3 milliárd eurós örökség ígéretével Kósa Lajos egykori debreceni polgármestert, a Fidesz alelnökét, 2018-ban tartóztatták le. Magyarországon nem főben járó bűncselekmények esetén összesen legfeljebb három éven át tarthatnak valakit előzetesben. A csalással vádolt P. Mária esetén ez most járt le.

A csengeri örökösnőt 2018 szeptemberében hozták haza Svájcból Fotó: ANTAL_N/ORFK

A lap összefoglalója szerint a csengeri örökség körüli botrány 2018 márciusában robbant ki, amikor kiderült, hogy egy hiteles közjegyzői okirat szerint még 2013-ban 4,355 milliárd euró, vagyis mostani árfolyamon 1720 milliárd forint kezelésével bízta meg Kósa Lajost, Debrecen akkori polgármesterét. Kósának a jelek szerint jó ideig nem voltak kétségei a mesés vagyont illetően, amit egy másik hiteles okirat is igazol, mely szerint P. Mária 2,6 millió eurót, mai árfolyamon 1,25 milliárd forintot akart ajándékozni Kósa Lajos édesanyjának, akiről más ügyből kifolyólag magától Kósa Lajostól tudjuk, hogy "nem strómanja senkinek".

Kósa a botrány kirobbanásakor először amúgy kósásan összevissza , vagy egyáltanán nem beszélt, majd azt állította, hogy az akkor még Sz. Gáborné néven ismert P. az állítását alátámasztó adatokat mutatott neki - sajnos németül -, de megtévesztette őt, ezért négy év után meg is szakította a kapcsolatot.

P. Mária a bíróság előtt azt állította, hogy valójában Kósa kereste meg őt, miután értesült a mesés örökségről, és arra próbálta rávenni, hogy vegyen belőle magyar államkötvnyeket. Azt állította, hogy 2013-ban még Kósa Lajos születésnapi buliján is részt vett.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt