A lengyel kormány végül nem merte meglépni a jelenlegi helyzetben, Orbán Viktor viszont nem volt szívbajos a kormánytagok fizetésemelésével

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
augusztus 2., kedd 4:02
15

„Arról szól ez a javaslat, hogy az állam magán kezdi a spórolást abban az időszakban, amikor nemzetközi nagy gazdasági válság idején ilyenfajta példamutatásra van szükség” - kezdte a Parlamentben Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter annak az előterjesztésnek az indoklását, amely egyebek között 15 százalékkal csökkentette a miniszterek fizetését. Történt mindez 2009. május 4-én.

A miniszteri fizetések 15 százalékos csökkentése a Bajnai-kormány egyik első intézkedése volt a válság idején. A Fidesz nem támogatta, mert kevésnek tartotta. Vissza akarták állítani ugyanis a kormánytagok fizetését a 7 évvel korábbi, 2002-es szintre. Ez 50 százalékos csökkentést jelentett volna.

Bajnai Gordon ekkor jelképes, 1 forintos összegért vállalta a kormányfői munkát. A fizetését visszautalta az államkincstárnak.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt