Olajad van? Gázod? Oroszokat nem bírod? Akkor most mindent szabad

külföld
2022 október 06., 04:06

2022 őszén, az egykori Szovjetunió peremvidékén úgy lehet elkövetni tömeggyilkosságokat, hogy a nemzetközi közvélemény fel sem kapja a fejét. Nem Ukrajnáról és a megszálló orosz csapatok kegyetlenkedéseiről van szó, hiszen azokra most tényleg odafigyel az egész világ. Hanem arról az október első napjaiban felbukkant videóról, amin azeri katonák végzik ki örmény hadifoglyaikat.

A borzalmas felvétel szakértők szerint valószínűleg idén szeptember 13-14-én készült, amikor a két ország közötti alacsony intenzitású háború legújabb felvonásaként azeri csapatok törtek be örmény területre. A kivégzések magukban is kellően borzalmasak, de még aggasztóbb, hogy tökéletesen illeszkednek az Ukrajna elleni orosz invázió hatására kialakulófélben lévő új világrendbe: aki Putyin ellen van, vagy legalábbis nem áll mellé, annak a nyugati hatalmak szinte minden egyebet hajlandóak elnézni. Különösen, ha a csúnya dolgokat elkövető országnak tetemes nyersanyagkészletei is vannak.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.