Eltávolítják Mussolini fotóját az olasz gazdaságfejlesztési minisztériumból

külföld
2022 október 18., 17:37
comments 4

„A vitákat elkerülendő” eltávolítják a fasiszta diktátor, Benito Mussolini fotóját az olasz gazdaságfejlesztési minisztérium épületéből - jelentette be a tárca leköszönő minisztere, Giancarlo Giorgetti. Azt, hogy a fotó még mindig a falon lóg, a CGIL szakszervezet hozta nyilvánosságra, miután közigazgatási dolgozók megerősítették a dolgot.

photo_camera Benito Mussolini Fotó: Roger-Viollet

A szenátus új elnöke, Ignazio La Russa szerint, aki a most kormányra kerülő, szélsőjobboldali Olasz Testvérek párt társalapítója, és nem mellesleg fasiszta emléktárgyakat gyűjt, a döntés jó példa az eltörlés kultúrájára. La Russa elárulta, hogy a védelmi minisztériumban is van még fotó a diktátorról.

Giorgetti elmondta, hogy a fotó egy kiállítás része volt, amely a minisztérium római székhelyének 90. évfordulója alkalmából tartottak, és a minisztérium összes korábbi miniszterének fényképét is tartalmazta. Mussolini 1932-ben a vállalatok minisztere volt. Az is kiderült, hogy a Palazzo Chigiben, a miniszterelnök hivatalos rezidenciájának „miniszterelnöki galériájában” is lóg egy Mussolini fotó. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt