Eltávolítják Mussolini fotóját az olasz gazdaságfejlesztési minisztériumból

külföld
2022 október 18., 17:37

„A vitákat elkerülendő” eltávolítják a fasiszta diktátor, Benito Mussolini fotóját az olasz gazdaságfejlesztési minisztérium épületéből - jelentette be a tárca leköszönő minisztere, Giancarlo Giorgetti. Azt, hogy a fotó még mindig a falon lóg, a CGIL szakszervezet hozta nyilvánosságra, miután közigazgatási dolgozók megerősítették a dolgot.

Benito Mussolini
photo_camera Benito Mussolini Fotó: Roger-Viollet

A szenátus új elnöke, Ignazio La Russa szerint, aki a most kormányra kerülő, szélsőjobboldali Olasz Testvérek párt társalapítója, és nem mellesleg fasiszta emléktárgyakat gyűjt, a döntés jó példa az eltörlés kultúrájára. La Russa elárulta, hogy a védelmi minisztériumban is van még fotó a diktátorról.

Giorgetti elmondta, hogy a fotó egy kiállítás része volt, amely a minisztérium római székhelyének 90. évfordulója alkalmából tartottak, és a minisztérium összes korábbi miniszterének fényképét is tartalmazta. Mussolini 1932-ben a vállalatok minisztere volt. Az is kiderült, hogy a Palazzo Chigiben, a miniszterelnök hivatalos rezidenciájának „miniszterelnöki galériájában” is lóg egy Mussolini fotó. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.