„Már értem, hogyan érezték magukat a németek a második világháború után”

külföld
2022 november 06., 06:05

Tbilisziben, Georgia fővárosában tele vannak az utcák falfirkákkal, amelyek mind azt üzenik az oroszoknak, hogy menjenek haza, az éttermekben és a kávézókban pedig táblákon hirdetik Ukrajna támogatását.

A Washington Post cikke szerint az elmúlt hónapokban több százezer orosz érkezett a hazájával határos országokba az elnyomás és a katonai behívók elől, és azért, hogy elkerüljék a szankciók következményeit. Az egyik legkézenfekvőbb, legközelebbi és leginkább csábító ország Georgia, és nem feltétlenül csak a jó idő, az ételek és a borok miatt, hanem mert oda vízum nélkül utazhatnak.

Georgiába érkező oroszok a határon
photo_camera Georgiába érkező oroszok a határon Fotó: VANO SHLAMOV/AFP

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.