Putyin karácsonyi üzenete: Az orosz nép készüljön az örök háborúra

háború
2022 december 23., 16:45
comments 69
Tájékoztató a Honvédelmi Minisztériumban
photo_camera Tájékoztató a Honvédelmi Minisztériumban Fotó: SERGEY FADEICHEV/AFP

Az orosz elnök több hagyománnyal is szakított idén év végén, és ezekből tanult kremnilógusok messzemenő következtetéseket vonnak le. Andrej Szoldatov és Irina Borogan újságírók, az orosz titkosszolgálatok világának bennfentes ismerői is erről írnak Putyin évvégi üzenete: Fogadd el az örök háborút (Embrace the Forever War) című elemzésükben.

Mi is írtunk róla, hogy - 2012 óta először - Putyin nem tartja meg éves nagy sajtótájékoztatóját. Nem, vagy csak később intéz beszédet a Szövetségi Gyűléshez (a parlament két házához), amit az alkotmány szerint még az év vége előtt meg kellene tennie. Ráadásul az újévi fogadás is elmarad a Kremlben. A rendszert jól ismerők szerint ennél is meglepőbb, hogy nem ment el a Csekisták Napjára december 20-án, ami a kommunista terror elkövetőit, illetve a KGB utódját, az FSZB-t ünnepli. Putyinnak, mint az FSZB egykori vezetőjének a titkosszolgák számítottak a legszorosabb szövetségeinek, és a távolmaradása az ünnepségüktől (videóüzenetet azért küldött) jelzésértékűnek számít.

Putyin végül szerdán vázolta vízióját az ország jövőjéről - a Honvédelmi Minisztériumban.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.