Értem, hogy másra is lehet költeni a pénzt, de a Vodafone most volt eladó – válaszolta Nagy Márton arra a kérdésre, hogy miért nem inkább a pedagógus-béremelésre költöttek

gazdaság
2023 január 26., 14:39
comments 31

A gazdaságfejlesztési miniszter interjúja, amelyet a Mandinernek adott, az élelmiszerárstop mellett más témákban is érdekes válaszokat rejt. A hvg.hu szemléje szerint azt is megkérdezték Nagytól, hogy miért érte meg inkább a Vodafone-ügyletet nyélbe ütni 660 milliárdból, mint mondjuk pedagógus-béremelést végrehajtani.

A miniszter szerint egyrészt azért, mert a a Vodafone felvásárlása az eredetileg bejelentettnél végül tíz százalékkal kevesebb lett, másrészt a Vodafone-ügylettel a fő tulajdonosból, a 4iG-ből nemcsak nemzeti, hanem regionális szempontból is jelentős cég válik. A hvg.hu szerint ehhez hozzátette:

„Értem, hogy másra is lehet költeni a pénzt, de a Vodafone most volt eladó, a tranzakció pedig hitelfelvételből valósult meg, nem vettünk el költségvetési forrást mástól.”Korábban ugyanebben a kérdésben Gulyás Gergely is megnyilatkozott. Ő azt mondta, hogy az oktatás nem befektetés, hanem költség. Bezzeg a Vodafone.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.