Néző László: Az ukrán vér egyes-egyedül Magyarországnak fontos

háború
2023 február 20., 13:34
comments 18

Vasárnap este a Hír Tv-n megint volt Sajtóklub, amiben Bayer Zsolt, Bencsik András, Gajdics Ottó és Néző László senior orbánisták – akik ugyebár az orosz-ukrán háború kitörése előtti hetekben is mindenkit lehülyéztek, akik orosz inváziótól tartottak – megint nagy világpolitikai fejtegetésbe kezdtek.

link Forrás

Néző László, a Mediaworks központi főszerkesztője – aki korábban arról beszélt, hogy úgy ismeri a nyírkarásziakat, mint akik vasárnapi mise után simán megkéselnék Budapest főpolgármesterét – például arról beszélt, hogy:

„Énszerintem az ukrán vér egyes-egyedül Magyarországnak fontos. Senkinek nem fontos.”

Ez némileg ellentmond a vele szemben ülő Bencsik Andrásnak, aki egy héttel korábban bevallotta: még nem találkozott olyan magyarral, aki egy nagy lélegzetvétel után ne vallotta volna be, hogy az oroszoknak szurkol a háborúban, ő is ilyen. (Orbán Viktor az évértékelőjén azt mondta, addig volt jó, amíg a Nyugat elfogadta az oroszok hódításait, és már csak a Vatikán meg Magyarország akar békét.)

Néző László ezután azt is mondta, hogy Naftáli Benet volt izraeli miniszterelnök azt mondta, hogy áprilisban megállapodtak az oroszok és az ukránok, hogy az oroszok visszavonulnak a február 24-i határok mögé, Ukrajna pedig vállalja, hogy nem lesz a NATO tagja, és „egyszer csak megjelent ugye a Boris Johnson Kijevben, egyszer csak kitört a bucsai vérengzés, hogy miért, azt nem tudjuk, és lehetetlenné vált a megegyezés”. (Benet egyébként utólag visszakozott, mondván, nem biztos, hogy valóban volt ilyen megállapodás.)

link Forrás

Egyébként már többen részletesen feltárták az orosz katonák bucsai háborús bűncselekményeit, de erre bizonyára felesleges felhívni az oroszországi tanulmányútról álmodozó sajtóklubosok figyelmét.

Bencsik András is elárulta nemzetközi jogi szakvéleményét, miszerint ha Németország vagy Lengyelország „békefenntartókat” küld Ukrajnába, az egy támadó háború, a katonai doktrínában agresszióként szerepel. Pontosan így fogalmaz:

„A valóság az, hogy egy idegen ország területére bevonul egy katonaság, amelyik ott megtámadja Oroszországot, tehát hadba lép Oroszország ellen egy idegen ország területén, ez egy agresszív, hódító háború, akárhogy fényezik meg lakkozzák az alkalmas médiumok.”

Tehát a logika szerint az Ukrajna területét Ukrajna területén az orosz agressziótól védő katonák agresszív, hódító háborút folytatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.