„Szóval megkaptuk a parancsot: mindegy, hogy civilek vagy sem, mindenkit megölni!” – így zajlott a bucsai népirtás

háború
2022 november 04., 13:45
comments 41

Orbán Viktor az április 6-i nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta, telefonon beszélt Putyinnal, és Budapestre hívta, hogy itt tárgyaljon a tűzszünetről az ukrán és a francia elnökkel meg a német kancellárral. (Azóta már az a magyar álláspont, hogy Ukrajna feje felett átnyúlva a nem is harcoló fél USA-nak kellene tárgyalnia Moszkvával.) Pár nappal azután, hogy a világ értesült a Bucsában megtalált rengeteg holttestről, a sajtótájékoztatóin – ahogy azt a Magyar Jeti október 23-ról szóló adás is felidézte – a magyar kormányfő így reagált:

link Forrás

Hogy ez mennyire zsurnalizmus, az jó kérdés, mindenesetre az AP, a Frontline és a PBS riporterei több száz órányi térfigyelőkamera-felvétel, az orosz katonák lehallgatott telefonhívásai és túlélőkkel meg szemtanúkkal folytatott beszélgetések alapján hosszú cikkben és egy 14 perces videóban igyekeztek rekonstruálni, hogyan zajlott az orosz-ukrán háború eddigi talán leghírhedtebb, legsúlyosabb és legszomorúbb epizódja.

link Forrás

Amikor az orosz offenzíva elindult, a terv szerint pár nap alatt el kellett volna foglalni Kijevet. De a rossz szervezés és az ukránok meglepően elszánt és ügyes ellenállása heteken belül meghiúsította a terveket, mostanra pedig egy elnyújtott, egymás erejének felőrlését célzó konfliktus alakult ki. Az első napokban viszont az oroszok még Kijevet igyekeztek ostromolni, csakhogy az ellenállás feltartóztatta őket a külvárosokban, többek között a fővárostól 25 km-re északnyugatra lévő Bucsában.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.