Kedd van, mától mindenkinek elérhető a Borízű #127: Jó étvágyat kíván a Prodigy-rák

podcast
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

Ha szeretnéd a Borízű Hang adásait már a megjelenés napján (jellemzően vasárnap hajnalban) elérni, „Közösség” vagy „Belső kör” csomagra lesz szükséged.

Akkurátusan koncepciózus műsorunk pótlólagos hotpotozása hótt pontosan pont ott és pont akkor hotpotoz, ahol és amikor legjobban kell.

  • 00:44 Ki akarna idejönni? Great replacement Brüsszelből. Miért jönne ide egy perui orvos?
  • 05:36 Ukrajnából se tudtunk agyelszívni. A lengyeleknél közel 1,5 millió ukrán van. Nigériaiként Magyarországon.
  • 09:44 Kinek hiányzik 300 millió munkahely? Kínai demográfiai kilátások és peak China. Ki akar egy olyan országba költözni, ahol nincs Facebook? Oslóban vagy Sanghajban jobb ágytálazni?
  • 14:03 Mit csinál Uj Péter ismét Szicíliában? Kecskebelet eszik és polipsalátát. A Culinary Backstreets palermói kajakalauza és a lépkirály/lépisten.
  • 19:07 A kínai konyha és az állagételek. Kik járnak kecskebelezni Palermóban? És ki hord Olaszországban rövidnadrágot? A Fehér Lótusz hatása a szicíliai turizmusra.
  • 24:32 In Town Hotpot a Jegenye utcában. Sukiyaki, a japán hotpot. A kínai étterem, ahol adnak a dizájnra és a kiszolgálásra. Kezdjük a malacaggyal! 30:10 A participatív étketzés élménye. Szalonnasütés, a magyar hotpot. A másik hotpotos a Jegenye utcában. Aranytál hotpot az Orczy téren. Igen, csíp. Hotpot-alaplé nagypálya.
  • 32.00 És előkerül a Prodigy-rák.
  • 35:32 Bogazici a Váci úton. A szellőzés nehézségei budapesti éttermi konyhákban. Drága autók etnikai éttermek parkolóiban.
  • 38:39 Hogy kell keresni a Jessica Lange deepfake pornóra? A Qubit podcastja. Hány generáció kell még ebből, hogy minden igényünket kielégítse?
  • 42:32 Miss World Hungary és a szépségversenyek valódi funkciója. A 3D műszempilla. Modellügynökség mint kerítés. A maffia-szépségverseny kapcsolat. Szépségkirálynők a ritka betegségek ellen. Szép vagy szép vagy szebb a napnál, de nem lehetsz szebb Cecíliánál.
  • 48:55 Borkai Zsolt tanulságai. Mennyi idő alatt tudná kicsinálni a Fidesz, ha akarná? És kitől vesz el szavazatot? Győr és az önkormányzatiság jelentősége időszámításunk után 2023-ban.
  • 54:50 Még néhány szó a szépségversenyipar és a szürkezónás gazdaság kapcsolatáról. Som Lajos azért még egy színvonalat képviselt. Uj Péter emlékei a 90-es évek szépségversenyeiről. Kádár János megtekinti Sütő Enikőt.
  • 58:14 Dzsudzsi óceángyöngyeit nem érti senki.
Kapcsolódó cikkek
Legfrissebb podcastjaink

Borízű hang #251 [hossz]: Másfél milliós kardigánban az Orczy közvécében

Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Borízű hang #250 a színpadon [hosszú]: Hajóféreg hamis zászlóval

Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Tyúkól#57: Asszertív karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.

Diószegi-Horváth Nóra, Kun Zsuzsi
podcast

Borízű hang #249: Aki nem tud liberálisul, ne beszéljen liberálisul [rövid verzió]

Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.

Uj Péter, Bede Márton, Winkler Róbert
podcast

Az emberfej ízű licsitől a legjobb kínai éttermekig Londonban

A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.

444.hu
podcast