Ellenfele meccslabdáinál, 2-5, 0-40-es állásnál adta fel a mérkőzést a teniszező, többen fogadási csalást sejtenek a háttérben

sport
2023 július 27., 17:42

Ritkán látni teniszpályán olyat, mint ami a veronai Challenger-torna egyik mérkőzésén történt. A francia Hugo Gaston ugyanis a döntő játszmában, 2-5, 0-40-es állásnál adta fel a meccset az argentin Marco Trungelliti ellen.

Az eset nagy felháborodást váltott ki a teniszvilágban, mert semmilyen jel sem mutatott arra, hogy Gaston megsérült volna. A francia teniszező valószínűleg tudatosan várta ki a meccslabdát, hogy feladja a mérkőzést.

Ez pedig azt jelentette, hogy hiába játszottak le majdnem három teljes játszmát, a meccs végül walkover, vagyis visszalépett jelzővel került be a statisztikákba. Ilyen esetben több online szerencsejátékkal foglalkozó cég visszafizeti a pénzt, melyet a vesztes játékosra tettek fel. Sokan emiatt fogadási csalással gyanúsították meg a francia teniszezőt.

Az eset után többen követelték a profi teniszezők világszervezetétől, hogy alaposan vizsgálja ki a történteket, és büntesse meg Gastont.

A francia játékost egyébként idén egyszer már megbüntették 120 ezer dollárra. Áprilisban ugyanis elejtett egy zsebéből kivett labdát, miközben ellenfele éppen egy lecsapásra készült szettlabdánál. Ha egyszerre két labda van a pályán, a szabályok szerint újra kell játszani a pontot. Gaston pedig ezt próbálta elérni a trükkel.