Tisztogatás és idősgondozás

reggel 4
2023 szeptember 08., 07:45

Jó reggelt! Ez a nap miniszterelnök úr tengerben fürcsizős videójával indult, de nézzük csak meg, mi minden egyébről írtunk az elmúlt 24 órában!

4 kiemelt cikk:

Szép magyar sikerek

photo_camera Fotó: Kiss Bence/444

Nehéz elalvás után rosszul ébredt a forint tegnap, 800 embert elküld és bezárja gödöllői gyárát az autóipari multi, mert túl drága a munkaerő, no de! Toplistás lett a magyar GDP-csökkenés idén. 1996 óta nem volt négy egymást követő negyedév, amikor a magyar gazdaság megszakítás nélkül recesszióban lett volna. Egészen mostanáig. Ezt csinálja valaki utánunk!

A kormány továbbra is szabadon engedi az embercsempészeket, a Fidesz továbbra is keresztbe fekszik a svéd NATO-csatlakozásnak, az újságírók és a média szabadságát védő uniós jogszabályra sikerült nemmel szavazni, sőt, Szijjártó Péter teljesen egyedül képes volt elismételni Orbán Viktor gondolatait. Mindenkinek gratulálunk!

Pénz és puskapor

photo_camera Fotó: ARKADY BUDNITSKY/Anadolu Agency via AFP

Ukrán dróntámadás okozott robbanást a rosztovi orosz katonai főhadiszállás közelében. Egy ember megsérült és több autó is megrongálódott.

Az ukrán pénzügyminiszter szerint Ukrajna költségvetése csak a hadi kiadásokat tudja önerőből fedezni. Minden egyebet a kijevi vezetés nemzetközi partnerei segítenek finanszírozni.

Gazda Albert a Zelenszkijhez egykor közel álló sztároligarcha őrizetbe vételéről ír, de a cikk sokat elmond a mai Ukrajnáról úgy általában is. Mi az, ami most történik? Harc a korrupcióval, és semmi más? A kézi vezérlés fokozása a független korrupcióellenes intézmények kárára? A veszélyes figurák eltakarítása? Többfrontos egyezkedés az amerikaiakkal? Versenyeznek a verziók Ihor Kolomojszkij bukása után.

Sihuhu

photo_camera Fotó: Németh Dániel

Franciaország német minta alapján bevezeti az olcsó havi vasúti bérletet, de nálunk más hírek járnak. A Budapest-Hegyeshalom-Rajka vasútvonal Trianon óta Magyarország legfontosabb közlekedési folyosója. A pálya rossz állapota miatt sebességkorlátozást vezettek be rajta, Lázár pedig tisztogatásba kezdett a történtek miatt. Aztán pedig elragadta a HÉV.

Újra él a moszkvai vicc

photo_camera Grafika: Kiss Bence

Egyre szaporodnak Amerikában a Szovjetunió végnapjai óta nem látott kínos jelenetek. De a nagyon öreg és szemmel láthatóan rossz állapotban lévő politikusok maguktól nem akarnak lelépni, a pártjaik sem akarják őket elzavarni, és a választóknak sincs náluk jobb ötlete.

Modi, Bharat

photo_camera Fotó: THILINA KALUTHOTAGE/NurPhoto via AFP

Hivatalosan még nem kezdeményezték az ország átnevezését, de a jelek szerint Narendra Modi kormánya India „angol” nevének fokozatos kivezetését tervezi. Legalábbis erre lehet következtetni egy levélből, amit a hétvégén Újdelhiben tartandó G20 csúcstalálkozó vendégei kaptak, és amin Bharat elnökeként nevezték meg az indiai kormányfőt.

Mesterséges Európa

A Szilícium-völgyi elit egy része újra felfedezte magának az európai kisvárosok szépségét és egy Flannery Associates nevű vállalaton keresztül földvásárlásba kezdett Kalifornia északi részén, hogy felépíthesse magának az álomvárost. A projektre már most közel 1 milliárd dollárt költöttek, ami többek között az FBI figyelmét is felkeltette.

Még 4 hír:

Hírleveleinkre itt lehet feliratkozni.

Kiemelt videóink