Az anyatejjel szívják magukba a hülyeséget

reggel 4
2023 szeptember 24., 22:04

Jó reggelt és eredményekben gazdag munkanapokat kívánok! Aki inkább pihent a hétvégén, annak összeszedtük az elmúlt két nap híreit! Aki viszont nem pihent a hétvégén, annak is összeszedtük az elmúlt két nap híreit. (De inkább egy szavunkat se higgyék el, mert csúnyán lebuktunk, és erről fotók is készültek!)

4 kiemelt cikk:

Heló, kampány!

Részlet a videóból
photo_camera Részlet a videóból Forrás: Facebook/Orbán Viktor

Magyarországon már spin diktatúra van: a legfontosabb probléma az állam pénzügyi erőforrásainak mértéktelen pártcélra állítása, illetve a verseny korlátozása, a médiatér elfoglalása, és amíg ez így van, az ellenzéknek nincs reális esélye nyerni - többek között ilyesmiket elemezgetett a 21 Kutatóközpont.

Látszik a híreinkben és riportjainkban is, hogy kezdődik a kettős választási kampány, amely ugyebár júniusig (!) tart. Az ősz egyik vezető propagandatémája lehet a szuverenitásvédelmi törvénycsomag, amely az úgymond külföldről finanszírozott politikusok, pártok, civil szervezetek és médiaszolgáltatók ellen irányulhat. Kocsis Máté frakcióvezető azt fejtegette, hogy míg a „Magyarországnak járó pénzeket nem adják meg, addig a baloldali szervezeteknek, médiafelületeknek öntik a pénzt”. Az amerikai nagykövet gyorsan figyelmeztetett: nagyon veszélyes azt sugallni, hogy a magyarországi politikát külföldi hatalmak akarják befolyásolni.

Hadd idézzek ide három remek pénteki cikket, ami így együtt talán megvilágítja, miért szeretne a kormány inkább a külföldi ügynökökről beszélni:

Azt már az előző hírlevelünkben említettük, hogy meghallgattuk a Baján turnézó Donáth Annát, de azóta megmártóztunk a szédítően kavargó érdi politikában is.

4 kedvenc NER-hírem

Előkerült az ötmillió forintot ajánló bukott fideszes, és azt állítja, hogy csak tesztelte a kutyapártost, aki felvette a beszélgetést.

Mészáros Lőrinc autószervize javítja a mentőautókat a következő négy évben. Lassan egyszerűbb lenne azt összeírni, hogy mit nem „Mészáros Lőrinc” és „üzlettársai” csinálnak ebben az országban.

Amire nem sajnálta a pénzt a kormány, Mészárosékon kívül: a tervezett 232,6 milliárd helyett 339,3 milliárd forint ment sportra.

A keresztényi szeretet megjelenítéséért felelős miniszterelnök-helyettes megüzente a rászorulókat támogató, megszűnés szélén álló hálózatot működtető Iványi Gábornak: Kérjen részletfizetést a NAV-tól!

Filmvászonra kívánkozna

A Máról Holnapra című filmhez készült grafika.
photo_camera A Máról Holnapra című filmhez készült grafika. Fotó: Bíró Bori/Pirosanimation

Nem volt megtervezve ez, de adekvát folytatása lett a Magyarázat mindenre producerével készült interjúnknak a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjáról szóló beszámoló. Történt ugyanis, hogy több résztvevő ahelyett, hogy a saját filmtervéről beszélt volna, inkább felszólalt az állami támogatási rendszer, avagy annak hiánya ellen.

Solymár, a szívem rég csak egy szót vár

Solymár
photo_camera Solymár

Alig ezer lelkes városok is vannak Magyarországon, de a 12 ezres Solymár még mindig nagyközség. Egy 2015-ös kormányhatározat szerint pedig csak egyetlen település felel meg a várossá válás kritériumának: Solymár.

Te tejed eleve lefejed

Azt írja kedves kollégám, Jelinek Anna, hogy „visszatérő téma, hogy egyes férfiak azért vásárolnak online anyatejet, mert hiszik, hogy ennek segítségével gyorsabban tudnak megizmosodni.” Hát, nem tudom, mennyire visszatérő téma, engem mindenesetre azért kicsit meglepett!