Milák edzője: Minél többet beszélünk róla, Kristóf annál távolabb kerül az uszodától

sport
2023 november 06., 11:23

Az úszók rövid pályás országos bajnoksága után interjúzott a sportnapilap Virth Balázzsal, aki mások mellett Milák Kristóf edzője is. Vagyis lenne, ha Milák edzene. Természetesen a súlyos válságban lévő sportolóról is kérdezték, róla azt mondta:

„Nem szeretnék erről túl sokat beszélni, mert nem vagyok abban biztos, hogy jót tett Kristófnak az elmúlt időszak”. Az utóbbi hónapokban folyamatosan téma volt az olimpiai bajnok, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok úszó fizikai és lelki állapota, főleg mióta június közepén bejelentette, hogy nem indul a júliusi fukuokai világbajnokságon, mert mély hullámvölgyben van fizikailag és mentálisan is. Az edzéseket szeptember elején újrakezdte, de október közepén úgy döntött, hogy nem indul a Duna Arénában megrendezett világkupa-viadalon sem.

Ezután beszólt neki az úszószövetség elnöke, az egyszeres olimpiai és kétszeres Európa-bajnok Wladár Sándor, aki szerint Milák tartozik az országnak, kritizálta őt nyilvánosan Virth Balázs, beszélt róla a volt edzője, megvédte őt Hosszú Katinka, megszólalt az ügyében a klubvezetője. Talán erre a nyilatkozatözönre utalt most Virth Balázs, aki azt is mondta az interjúban:

„Az ő döntése, hogy mikor és milyen módon folytatja (...) nem szeretném feléleszteni ezt a témát, mert tényleg úgy gondolom, minél többet beszélünk róla, Kristóf annál távolabb kerül az uszodától.”

Kiemelt videóink