Eltávolították Lázár János pálinkázós vajdasági videóját

külföld
2023 december 02., 17:15
comments 1

Pénteken írtuk meg, hogy Lázár János építési és beruházási miniszter a szerbiai választásra készülő Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) aktivistái előtt kijelentette: negyven magyarországi aktivista megy a Vajdaságba, hogy segíts a VMSZ kampányát. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke itt közbevetette: „És jövünk hozzátok mi is jövő tavasszal”. Lázár ezen a gyűlésen arról is beszélt, hogy a Pásztor Bálintra leadott szavazat a szerb kormányra leadott szavazat is.

Nos, ezt a videót távolította el az Aleksandar Vučić-fél haladó párthoz közeli subotica.info. A felvételt a lapnak az eseményre meghívott szerb fotósa-videósa készítette, mi lementettük.

Szerbiában december 17-én lesznek választások, a héten mi is ellátogattunk egy ellenzéki kampánygyűlésre Szabadkára. A választások esélyese a Szerb Haladó Párt, legfőbb kihívója pedig a közös listán induló baloldali-liberális ellenzék. A hatalmi párt potenciális koalíciós partnere a néhai Slobodan Milošević szocialista pártja mellett a VMSZ. A párt egyfajta kapocs az országot államelnökként vezető Aleksandar Vučić és egyik legfőbb szövetségese, Orbán Viktor között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.