A Libri is csatlakozott a december 24-én zárva tartó üzletek sorához

gazdaság
2023 december 04., 14:15

Mások mellett a Lidl, a Rossmann és a Penny után a Libri is közölte, hogy minden budapesti és vidéki üzletét zárva tartja idén december 24-én.

photo_camera Fotó: Attila Bistey

Közleményük szerint a könyvpiacon is a karácsonyt megelőző időszak a legpörgősebb, így nagy a terhelés a munkatársakon. „A Libri kiemelten figyel a kollégák szellemi feltöltődésére” – mondta Kovács Péter vezérigazgató. Indoklásuk szerint azért is adnak szabadnapot a karácsony előtti utolsó vasárnapon, „hogy nyugodtabban ünnepelhessenek családjuk körében”.

Az indoklás hasonló, mint a többi üzletnél. A Lidl novemberben jelentette be, hogy az Egyenlő.hu keresztény-szociális szakszervezettel és a Fideszhez köthető Civil Összefogás Fórummal (CÖF) kötött megállapodás értelmében 8500 munkavállalójának ad szabadnapot december 24-én, cserébe december 23-án hosszabb ideig lesznek nyitva az áruházlánc boltjai.

A Fidesz eközben november elején sokadszorra ment szembe december 24-e munkaszüneti nappá nyilvánításával, amelyet Balassa Péter jobbikos képviselő szorgalmazott törvényjavaslatával.

A Békemenet mögött álló, kormányzati támogatásokból működő CÖF többek között arról ismert, hogy ők teszik lehetővé, hogy a Fidesz szatelitszervezetén keresztül kampányoljon és járassa le az ellenzéket.

A Libri többségi tulajdonosa idén nyártól az a Mathias Corvinus Collegium (MCC), amelyet a kormány tömött ki Mol- és Richter-részvényekkel. Az MCC konzervatív nézeteket terjesztő könyvek kiadásával is foglalkozik, illetve sok más tevékenység mellett vendégül látja Tucker Carlson paleokonzervatív megmondóembert, otthont ad Nixon-korszakot idéző drogellenes előadásoknak és közéleti fesztivált szervez.