Meghátrált Orbán, a soros uniós elnökség logója nélkül posztolt a békemisszió utolsó állomásáról

POLITIKA
július 12., 18:02

Hiányzik a soros uniós elnökség logója Orbán Viktor eddigi utolsó „békemissziós” Facebook-posztjáról, amelyet a Donald Trump volt amerikai elnökkel – és jelenlegi elnökjelölttel – folytatott megbeszélése után tett ki. Annak ellenére, hogy több ország is jelezte, Orbán nem tárgyalhat az EU nevében az orosz és a kínai diktátorral, korábban még használta a logót. Erről Gulyás Gergely Miniszterelnökség-miniszter a hét eleji kormányinfón a 444 kérdésére azt mondta, indokolt a logo elhelyezése, bár azt elismerte, hogy a Fidesz új pártcsaládját reklámozó posztoknál viszont nem helyénvaló.

photo_camera Forrás: Orbán Viktor/Facebook

A logo korábban olyan videókon is szerepelt, amelyekben a miniszterelnök bírálta az Unió vezetőit, és népszerűsítette új európai pártcsaládját. A kormányinfón Gulyás kérdésünkre azt mondta, a kép készítői valószínűleg nem figyeltek eléggé.

Orbán „békemissziójának” hatására az EU több országa is fontolgatja, hogy kihátrál Magyarország soros elnöksége mögül. A miniszterelnök a washingtoni NATO-csúcs után Floridába ment, hogy találkozzon Donald Trumppal. Orbán szerint Trump meg fogja oldani a háború kérdését.

Kiemelt videóink