Annyira sok pénzt loptak el a Nemzeti Bank alapítványaitól, hogy a belügyminiszternek egy betört ablakot kell vizsgálnia Körmenden

bűnügy
2016 május 06., 17:45
comments 206

Hetek óta csak a jegybanki alapítványok hihetetlen lopásairól lehet hallani. Annyira rossz a helyzet, hogy a Fidesznek ki kell tiltania a magyar sajtó egy részét a Parlamentből, hogy a politikusaik elkerülhessék az ezzel kapcsolatos kérdéseket.

Ebből a szempontból nem jöhetett volna jobbkor bármilyen migrációval kapcsolatos fenyegető hír. A körmendi kézis lányok zaklatásának sztorijába bele is kapaszkodott a kormány, és hiába cáfolta azt a rendőrség néhány órán belül, úgy néz ki, hogy működött a dolog.

Tegnap este a Nagykörúti polgári esték rendezvényén már úgy beszéltek Kubatov Gábor Fidesz alelnök előadásának hallgatói Körmendről, mintha ott a szilveszterkor Kölnben történtekhez hasonló dolgok mennének.

Betört ablak Körmenden - Police.hu
photo_camera Betört ablak Körmenden - Police.hu

Az ATV első tudósítása és azóta született cikkeik konzekvensen középiskolás lányokat zaklató agresszív migránsokat láttatnak.

Pedig a helyi rendőrkapitány és a polgármester is cáfolta, hogy bármi erőszakos, vagy egyáltalán bármi-bármi történt volna.

Tiborcz János dandártábornok szerint

az ablak betörésének egyáltalán nem volt szemtanúja, a sportcsarnokba senki sem ment be, az iskola tiszthelyettese csak utólag vette észre, hogy betört az üveg, a hatóságok pedig semmilyen agresszív magatartást sem tapasztaltak.

(Ezt a közleményt egyébként tegnap óta valamiért eltüntették a rendőrség honlapjáról.)

A polgármester, Bebes István arról beszélt, hogy rémhírkeltés folyik.

Az ATV eredeti hírének forrásáról azóta kiderült, hogy a helyszínen sem volt, amikor betört az ablak. A Nyugat.hu arról is ír, hogy az ATV-ben befolyásos Hit Gyülekezetéhez köthető emberek kezdték el terjeszteni a sztorit.

A történet annyira zavaros, hogy a kormányzati hangosbemondóként funkcionáló Magyar Időkben is

"Valami nem stimmel a körmendi támadással kapcsolatban"

címmel jelent meg írás.

Ez sem tegnap, sem ma nem akadályozta a kormányzatot abban, hogy szándékosan minél nagyobbra fújja a pánikot.

A kormány hivatalos Facebook oldalán jelentették be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök intézkedésre utasítja Pintér Sándor belügyminisztert

"amiatt, hogy Körmenden illegális bevándorlók kézilabdázó lányokat zaklattak."

Nincs kérdés, vagy bizonytalanság, ez már tény, mindegy, hogy mit mond erről a helyi rendőrség vagy a polgármester.

link Forrás

Kb. ezt ismételte aztán el Lázár János is szokásos heti sajtótájékoztatóján.

photo_camera Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára (b) és Kovács Zoltán kormányszóvivõ - MTI

Kovács Zoltán kormányszóvivő még péntek délelőtt is arról beszélt, hogy egymásnak ellentmondó hírek vannak, és

"Magyarországon nem lehetnek Kölnhöz hasonló cselekmények"

miközben csak az ATV és ők hajtogatják, hogy valami szörnyűség történt, mindenki más meg azt mondja, hogy nem.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy valahogy a kormány intézte volna, hogy betörjön az ablak, vagy ők íratták volna az első cikket az ATV-vel. De azt igen, hogy politikai érdekből felelőtlenül próbálják kihasználni ami történik, mert addig is a migránsokról van szó, ami nekik jól jön, és nem a jegybank alapítványainak lopásairól, ami meg egyre kellemetlenebb.

De nem csak ebből a szempontból érdemes egymás mellé állítani a kormányzati hátszéllel dolgozó tolvajok és a betört ablak történetét.

Az ablak ügyében a miniszterelnök utasítására egyenesen a belügyminiszternek kell lépnie. Az alapítványok költései láthatóan nem izgatják az igazságszolgáltatást. Az ügyészség 3 nap után dobta vissza az ellenzéki Együtt feljelentését, szerintük bűncselekmény gyanúja nem állapítható meg, ezért nem indítanak nyomozást.

Sem jogásznak, sem közgazdásznak, sem rendőrnek nem kell ahhoz lenni , hogy valaki belássa: a jegybank környékén egy szűk csoport arra szövetkezett, hogy a köz pénzét a saját magánvagyonává alakítsa.

Az ügyészség tétlensége egyébként nem olyan nagy meglepetés. Polt Péter legfőbb ügyész felesége a jegybankban Matolcsy Györgynek dolgozik, bent ül több alapítvány felügyelőbizottságában, és a magyar ügyészség az elmúlt években már többször bizonyította, hogy a hatalmasoknak egy percig nem kell tőlük tartaniuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.