Az ellenzék nagyon szaván akarja fogni Gulyás Gergelyt és a Fideszt korrupcióügyben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Gulyás Gergely, a Fidesz frissen megválasztott frakcióvezetője vasárnap azt találta mondani, hogy a Fidesz mélyen egyetért a korrupcióellenes harccal. Mivel ezt Vágó Gábor korrupcióellenes népszavazási kezdeményezésének apropóján mondta, kilóg az olimpiai népszavazáshoz hasonló méretű lóláb: a Fidesz előre menekülve próbál kikeveredni abból, hogy hónapokig a kormányzati lopásokról szóló kampánytól legyen hangos az ország.

Két ellenzéki párt pedig igyekszik szaván fogni Gulyást, aki állította, hogy ha az ellenzék törvényjavaslatot nyújtana be az aláírásgyűjtés helyett, a Fidesz megszavazná. A parlamentben jelen levő ellenzéki pártok közül hétfő délután fél egyig a HVG és a 24 értesülései szerint az Együtt és a Jobbik is jelezte, hogy javaslatot nyújtanak be a korrupciós bűncselekmények elévülésének meghosszabbításáról szóló törvény módosításáról.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.