A legnagyobb közhelyek mögött van a legnagyobb igazság

  • Szombaton az ország több pontján is összegyűltek az emberek, hogy kedves üzeneteket írjanak és ragasszanak ki az utcára.
  • Mi értelme van ennek? „Mert több kedvességre és bátorító szóra van szükség” – mondja a szervező, Gulyás Lídia. 
  • Gulyás már régóta tervezgette az eseményt, végül egy megrázó halálhír miatt vette rá magát, hogy tényleg megszervezi a "70 késszúrás, 70 kedves üzenet" jelmondattal.
  • Az egyik helyszín egy budapesti kávézó volt, itt egész délelőtt folyamatosan cserélődtek az emberek, kézről kézre adták a filctollakat, amikkel giccses és semmitmondó, de ötletes és vicces üzeneteket is írogattak.
  • A kedves üzeneteket a világ egyik fele irritáló majomkodásnak érzi, ami pont olyan felesleges és felszínes, mint az Instagram. A másik fele viszont úgy gondolja, attól, hogy ezek az apró kedvességek nem jönnek át mindenkinek, még nagyon sok ember napját feldobhatják. Azokét legalábbis mindenképpen, akik a szombat délelőttjüket kedves üzenetek írásával töltötték.
  • „Instagramon már láttam és tetszett, hogy külföldön csinálnak ilyet. Utána láttam csak meg az eseményt.”Fotó: Halász Júlia
Fotó: Halász Júlia
„Próbáltunk olyanokat írni, amitől nekünk és másoknak is jó kedvük lesz.”Fotó: Halász Júlia
„A lányommal jöttem. Az ötlet jó, de ha netről nézik a szövegeket, akkor hogy kerül bele a jóság? Annak örülnék, ha ezt nem csak egyszer, egy méregdrága kávé mellett, szelfizgetve csinálnánk, hanem minden nap kedvesek lennénk.”Fotó: Halász Júlia
Fotó: Halász Júlia
Fotó: Halász Júlia
Fotó: Halász Júlia
Fotó: Halász Júlia
„Két hete volt Instagram-világtalálkozó, aminek a kedves üzenetek volt a témája. Gondoltam, nem halogatom tovább, és miután jött egy halálhír is aznap, eldöntöttem, tényleg megcsinálom.” (Gulyás Lídia, a szervező)Fotó: Halász Júlia
Fotó: Halász Júlia
Fotó: Halász Júlia
„Szerintem nagyon sok szeretethiányos ember van a világban, akik a kedvességre vágynak.”Fotó: Halász Júlia
Fotó: Halász Júlia
„Azt hittem, közhelyeket írogatni nagyon könnyű, de kiderült, hogy nagyon nehéz megfogalmazni valami általános kedvességet, amivel mindenki tud azonosulni. Már régóta tudom, de most jöttem rá igazán, hogy a közhelyekben vannak a legnagyobb igazságok.” – énFotó: Halász Júlia
A mi kedves üzeneteink.Fotó: Halász Júlia

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó