A New York Timesig is eljutott a hódmezővásárhelyi választás híre

politika
2018 február 26., 05:49
comments 162

"Magyarország kormányzó pártja, a Fidesz váratlan vereséget szenvedett egy időközi helyhatósági választáson, ezzel javítva az ellenzék halvány esélyeit a hat hét múlva esedékes parlamenti választáson" - írta hétfői napindító hírösszefoglalójában a Reuters tudósítására hivatkozva az Egyesült Államok és a világ vezető napilapja, a New York Times. Magyarország elég ritka szereplője a napindító hírösszefoglalónak, de Márki-Zay Péter győzelme még a New York-i szerkesztőknél is megugrotta a lécet.

A Guardian, már csak földrajzi helyzetéből adódóan, brit lapként a New York Timesnál gyakrabban foglalkozik Magyarországgal, így természetesen ez a lap is tág teret adott a hódmezővásárhelyi híreknek. A lap a francia AFP tudósítását szemlézte, melynek szintén az a leglényegibb megállapítása, hogy hat héttel az általános választások előtt ez az időközi helyhatósági választás megmutatta, hogy a Fidesz összefogással legyőzhető, ez pedig "akár még problémát is jelenthet a miniszterelnöknek".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.