Németh Szilárd: „A politikának nem az a dolga, hogy a média életében keverjen-kavarjon”

A Heti Tv csatornán, Breuer Péter műsorában Németh Szilárd volt a vendég és persze szóba került a Magyar Nemzet megszűnése is. A Fidesz alelnöke, ahogy a Népszabadság bezárásakor, úgy most is megkeményített szívvel nyilatkozott.

Szerinte a Nemzet pártlappá silányult az elmúlt években, és ez történik egy újsággal, ha az „egy milliárdos, egy bosszúálló kezébe kerül”. (Simicska Lajos cége a Mahir 1999-ben vette meg a Magyar Nemzetet.) A csepeli politikus úgy gondolja, hogy a Magyar Nemzetet tönkretették, előfizetői megfogyatkoztak és „képtelen eltartani magát egy normális helyzetben.”  

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a tucatszámra utcára kerülő újságírókkal, Németh azt válaszolta, hogy szerinte a lapban nem újságírók dolgoztak, illetve nem csak újságírók. Majd kifejtette, hogy ez nem a kormány problémája, mert az nem jó dolog, ha a politika a média életébe belekavar. 

A beszélgetés csúcspontja az volt, mikor kérdésre válaszolva kijelentette, hogy „ha most Horn Gyula véleményt mondhatna a Magyar Nemzetről, lesújtó lenne a véleménye.”

A fentiek voltak az interjú erősen véleményes részei, ami viszont hírértékű lehet, hogy Németh Szilárd úgy látja, hogy ha a „Magyar Nemzet visszatér a tradícióhoz, akkor az újság sorsa valamilyen formában meg fog oldódni.”

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.