Orbán ajándékot vitt azoknak a gyerekeknek, akikkel két hónapja olyat kampányolt, hogy megbírságolták 350 ezerre

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Orbán Viktor miniszterelnök és a Komárom-Esztergom megyei 3-as választókerületben induló jelöltje, Czunyiné Bertalan Judit márciusban kampányolt egy óvodában, és a szülők megkérdezése nélkül rakták rá az ovisokat a videóra.

A Magyar Idők márciusi beszámolója a kampányeseményről.

Miután emiatt több szervezet is feljelentést tett a Nemzeti Választási Bizottságnál, az NVB úgy határozott, hogy Orbán Viktornak el kell távolítania a Facebook-oldaláról a kampányvideót, és be kell fejeznie a jogsértést, illetve 350 ezer forintos bírságot is kell fizetnie.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy Orbán ezen nem teljesen tudta túltenni magát, ugyanis a Facebook-oldalára feltöltött, a „vicces” beszólásait gyűjtő videóba háromszor is bevágták, amint azzal csúfolja Patyi András NVB-elnököt – akit kormányellenességgel aligha lehetne vádolni –, hogy ő egy „bírságbajnok”.

Most viszont még tovább ment: Orbán visszament az óvodába, és vitt egy csomó játékot a gyerekeknek. Erről fotókat (köztük csoportképet) osztottak meg a Facebookon, illetve egy olyan videó is kikerült, amin épp bőrcipőben rúg gólt kiskapura Orbán, mintegy érzékeltetve azt is, mit kellett volna tennie tegnap az általa alapított csapatnak a kupadöntőben a győzelemért.

Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Ha jóindulatúak vagyunk, gondolhatnánk, hogy ezúttal már kértek és kaptak is engedélyt a szülőktől, ha realisták, akkor pedig arra juthatunk, hogy mivel (bár Orbán már tíz éve szinte folyamatosan kampányol) hivatalosan nincs kampányidőszak, így az NVB ebbe már nem szólhat bele. 

Orbán Viktor gyerekekkel lazul Dadon.Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Nagy bajban is lenne, ha megint több száz ezer forintra bírságolnák, hiszen a bevallott megtakarításai alapján a gatyája is rámenne egy újabb ilyen húzós kiadásra.