Stadionra, sportcsarnokra, csúszdaparkra tellett, de az iskola udvarának térkövezésére a szülőktől kértek pénzt Kisvárdán

POLITIKA
2019 május 13., 05:15
comments 243

Az szülőktől kértek adományt az iskola udvarának letérkövezésére Kisvárdán, írja a Népszava. A Vári Emil Általános Iskola térkőjegyeket bocsátott ki 1000, 5000 és 10000 forint értékben. Bár önkéntes alapon ment az adakozás, a lapnak egy apa arról számolt be, hogy az osztályfőnököknél ott a lista, hogy ki mennyit adott bele. Szerinte van, aki erőn felül fizet, nehogy gyermeke lássa kárát.

A Népszava megkereste a fenntartót, hogy miért indítottak gyűjtést iskolában, mire eltűnt a térkőjegyről szóló poszt az intézmény honlapjáról és Facebook-oldaláról. A Kisvárdai Tankerületi Központ amúgy azt a választ adta, hogy 2017 év eleje óta 207 millió forint fejlesztést hajtottak végre az iskolában. És, hogy "nem kívánja korlátozni az intézményekben működő szülői szervezetek önálló döntéseit." A probléma csak az, hogy a térkőgyűjtést nem a szülők, hanem az iskola kezdeményezte.

A szülői adománygyűjtés azért is különösen bizarr, mert Seszták Miklós egykori miniszter városa egészen döbbenetes beruházásokkal gazdagodott az elmúlt években.

Ezek mellett elsikkadhatott valahogy a helyi általános iskola udvara.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.