Stadionra, sportcsarnokra, csúszdaparkra tellett, de az iskola udvarának térkövezésére a szülőktől kértek pénzt Kisvárdán

Reggel 4 hírlevél
Amit tudni kell, minden reggel.

Az szülőktől kértek adományt az iskola udvarának letérkövezésére Kisvárdán, írja a Népszava. A Vári Emil Általános Iskola térkőjegyeket bocsátott ki 1000, 5000 és 10000 forint értékben. Bár önkéntes alapon ment az adakozás, a lapnak egy apa arról számolt be, hogy az osztályfőnököknél ott a lista, hogy ki mennyit adott bele. Szerinte van, aki erőn felül fizet, nehogy gyermeke lássa kárát. 

A Népszava megkereste a fenntartót, hogy miért indítottak gyűjtést iskolában, mire eltűnt a térkőjegyről szóló poszt az intézmény honlapjáról és Facebook-oldaláról. A Kisvárdai Tankerületi Központ amúgy azt a választ adta, hogy 2017 év eleje óta 207 millió forint fejlesztést hajtottak végre az iskolában. És, hogy "nem kívánja korlátozni az intézményekben működő szülői szervezetek önálló döntéseit." A probléma csak az, hogy a térkőgyűjtést nem a szülők, hanem az iskola kezdeményezte.  

A szülői adománygyűjtés azért is különösen bizarr, mert Seszták Miklós egykori miniszter városa egészen döbbenetes beruházásokkal gazdagodott az elmúlt években. 

Ezek mellett elsikkadhatott valahogy a helyi általános iskola udvara.