Leszúrtak egy katolikus papot egy wrocławi templom előtt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Leszúrtak egy katolikus papot a lengyelországi Wrocław városában, az Ostrow Tumski óvárosi negyedben, közvetlenül a helyi katolikus templom előtt. 

A papot azonnal a városi egyetemi kórházba szállították, ahol megműtötték, túlélte a támadást, állapota már stabil. A késelőt letartóztatták.

A rendőrség a támadással kapcsolatban csak annyit közölt, hogy arra a Szent Mária templom lépcsőjén került sor, de a támadó pontos motiváció egyelőre ismeretlen. 

A lengyel TVP.info információi szerint a pap egy férfivel beszélgetett, miközben épp az oltárhoz igyekezett, hogy előkészítse azt a miséhez. Feltételezhető, hogy ismerte a férfit, aki a mellkasába szúrt. 

Bár az indítékról semmit nem tudunk, a DPA és AP hírügynökségek jelentései is jelzik, hogy Lengyelországban hetek óta nagy vita zajik az egyház bűneiről a papi pedofíliával kapcsolatban. A vitát egy közösségi finanszírozású dokumenfumfilm, a Tell No One váltotta ki. 

A filmről bővebben itt írtunk. (DW via AP / DPA)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.