Leszúrtak egy katolikus papot egy wrocławi templom előtt

2019 június 10., hétfő 12:25
208

Leszúrtak egy katolikus papot a lengyelországi Wrocław városában, az Ostrow Tumski óvárosi negyedben, közvetlenül a helyi katolikus templom előtt. 

A papot azonnal a városi egyetemi kórházba szállították, ahol megműtötték, túlélte a támadást, állapota már stabil. A késelőt letartóztatták.

A rendőrség a támadással kapcsolatban csak annyit közölt, hogy arra a Szent Mária templom lépcsőjén került sor, de a támadó pontos motiváció egyelőre ismeretlen. 

A lengyel TVP.info információi szerint a pap egy férfivel beszélgetett, miközben épp az oltárhoz igyekezett, hogy előkészítse azt a miséhez. Feltételezhető, hogy ismerte a férfit, aki a mellkasába szúrt. 

Bár az indítékról semmit nem tudunk, a DPA és AP hírügynökségek jelentései is jelzik, hogy Lengyelországban hetek óta nagy vita zajik az egyház bűneiről a papi pedofíliával kapcsolatban. A vitát egy közösségi finanszírozású dokumenfumfilm, a Tell No One váltotta ki. 

A filmről bővebben itt írtunk. (DW via AP / DPA)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt