Becsületsértés miatt elítélték a Fidesz rákospalotai polgármester-jelöltjét

POLITIKA
2019 június 21., 10:27
comments 124

A Fővárosi Törvényszék pénteken jogerősen elítélte becsületsértésért Pintér Gábort, a Fidesz XV. kerületi polgármester-jelöltjét - írja a 24.hu. A másodfokú ítélet szerint Pintér politikushoz nem méltó módon beszélt egy rákospalotai roma nővel, ezért a bíróság megrovásban részesítette.

A pereskedés öt éve húzódott. A nő a 2014-es önkormányzati választást követő napokban a polgármesteri hivatalban keveredett szóváltásba Pintérrel a választási szórólapok tartalma miatt.

A fideszes politikus annyira elragadtatta magát, hogy azt mondta “Takarodj, te cigány kurva!”.

photo_camera Pintér Gábor gondosan körbephotoshopolt portréja a XV. kerületi önkormányzat portáljáról. Fotó: BPXV.hu

A vitában a nő is visszaszólt, amiért Pintér is feljelentést tett. A viszontvádas eljárásban azonban felmentő ítélet született. Az ügy azért is érdekes, mert rendre el kellett halasztani a tárgyalásokat, mert Pintér minden alkalommal talált valami kibúvót. Többnyire az egészségi állapotával indokolta a távolmaradást, miközben a képviselőtestület ülésein részt vett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt