Nem fogod elhinni, mi történik Kanadában, mielőtt kivágnak egy városi fát

természet
2019 július 25., 06:58
comments 214

Olvasónk, Sára küldött egy fotót a délnyugat-kanadai Victoria városából. Ilyen szórólapokat tesznek hetekkel a kivágásuk előtt az eltávolításra váró fákra.

A következő dolgok olvashatóak rajta:

  • 33 ezer városi fa van Victoriában, ezeket igyekeznek karbantartani és a beteg, veszélyt jelentő fákat eltávolítani;
  • a város faügyi szakértője megvizsgálta ezt a konkrét fát, és arra jutott, hogy nem lehet metszéssel megmenteni, ezért sajnos ki kell vágni;
  • a kivágás valamikor július 25 és augusztus 30. között történik;
  • a helyére új fát 2020 őszén telepítenek;
  • URL, emailcím és telefonszám, ha valaki több információt szeretne;
  • hozzá a kivágásra vágó fa egyedi azonosítószáma;
  • az ilyen figyelmeztetést két héttel a kivágás legkorábbi időpontja előtt helyezik ki.

Itthon ehhez képest néha máshogyan állnak a dologhoz a hatóságok:

Fontos, hogy jó példák akadnak itthon is, a FŐKERT legutóbb például két hete, az Andrássy úton igyekezett részletesen tájékoztatni a fővárosiakat, hogy a kivágott fák betegek voltak, és hogy a helyükre újak kerülnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.