18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Nem múltam el 18 éves

Nem kínaiak, hanem vietnamiak voltak az essexi halálkonténer áldozatai

2019 november 2., szombat 7:16
93

Az első hírekkel ellentétben nem kínaiaik, hanem szinte bizonyosan vietnamiak voltak azok az emberek, akiket holtan találtak október 23-án egy kamionkonténerben a kelet-angliai Essex megyében. 

Ezt az essexi rendőrség erősítette meg, miután a napokban kapcsolatba tudtak lépni több áldozat hozzátartozójával, és egyeztettek a vietnami hatóságokkal is. 

Thurrock, Essex, Nagy-Britannia. Itt állt az a fagyasztó konténer, amiben 39 kínai állampolgár holttestét találták meg 2019. október 23-én Fotó: Tayfun Salci/Anadolu Agency

Hivatalosan ugyan még mindig nem tudták azonosítani az áldozatokat, de a hatóságok egyre biztosabbak benne, hogy minden áldozat Vietnamból érkezett. A BBC idéz egy hozzátartozót is, aki üzenetet kapott családtagjától, és valószínűleg a konténerben szállították. Egy 30 éves férfi apja is úgy nyilatkozott, hogy szinte biztos benne: fia is az áldozatok közt van. A londoni vietnami követség gyászközleményt adott ki. 

A rendőrség összesen 31 férfi és 8 nő holtestét találta meg Thurrock városában. 

A boncolás előtt az áldozatok halálának oka sem biztos még, azt viszont már megírta korábban a brit sajtó is, hogy az embereket egy mínusz 25 fokra lehűtött konténerben találták meg, amiben legalább fél napon keresztül szállították őket. 

A kamion Belgiumon keresztül közelítette meg Nagy-Britanniát, az utasok pedig már a kompra szállás előtt csapdába estek a kamionkonténerben. 

A rendőrség gyilkosság gyanújával ki is hallgatta a teherautó 25 éves sofőrjét, Mo Robinsont, és két helyszínen razziára is sor került. A rendőrség „szervezett bűnözői csoportokat azonosított” az üggyel kapcsolatban, és Robinson mellett a napokban letartóztattak egy 22 éves férfit, Eamonn Harrisont is, további két észak-ír állampolgár ellen pedig körözést adtak ki. 

Nyomoznak két meg nem nevezett vietnami embercsempész ellen is. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt