Koronavírus-számok Magyarországon 05.16.
Elhunytak + 61 Σ 29 175
Kórházban - 183 Σ 2 270
Fertőzöttek + 718 Σ 798 147
Tesztek + 15 826 Σ 5 638 662
Egyszer oltottak + 45 333 Σ 4 600 012

Vakcinánk egyre több van, de az oltási tervnek egyelőre nincs nyoma

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

  • Megjött a második vakcinaszállítmány is Magyarországra, de még mindig nem tudni, hogy alakul majd a tömeges oltás. 
  • Visszafogott szilveszter és rekordszámok Csehországban.
  • Ez itt a 444 járványügyi hírlevele. 

137 újabb áldozatot jelentettek: a napokon át tartó nagyon kevés tesztelés után szerdára ismét megnőtt az elvégzett tesztek száma, és ezzel nőtt persze a megtalált fertőzötteké is. 

70 ezer újabb adag vakcina érkezett Magyarországra: megjött a Pfizer/BioNTech vakcinák második adagja, 21 oltóközpontba osztják szét ezeket. 

Orbán Viktor hetek óta azt mondja, megvan az oltási terv, de most azt írták egy érdeklődő állampolgárnak, még készül: türelmet és megértést kértek, pedig a miniszterelnök azt mondta, egy hétvége alatt mindenkit be tudnának oltani, ha lenne elég vakcina.

Tegnapi kapcsolódó hír, hogy még a fővárosi önkormányzatnak sem mutatták meg az oltási tervethiába kérték.  

A veszélyhelyzetre hivatkozva központosítja a fővárosi és Pest megyei kórházak irányítását a kormány: városi kórházként megyei rangú fővárosi centrumkórházak alá rendelik szinte mindegyik érintett állami intézményt.

Továbbra sem tudni, mi van 94 milliárd forintnyi lélegeztetőgéppel: elég nagy lyuk van a külügy által bejelentett 300 milliárd forintos lélegeztetőgép vásárlás és a KSH importstatisztikája között.

Miután Karácsony Gergely arról posztolt, hogy mennyivel jobbak a fővárosi halálozási adatok a vidékieknél, az operatív törzs a napi jelentéséből inkább kihagyta az erre vonatkozó részt. 

Hadházynak egyetlen adatot sikerült kiszednie a szekszárdi kórház igazgatójából: személyesen találkozhattak, de a miniszteri utasítás szerint szinte semmit sem árulhatott el.

Merkely: „Ezt a vírust le fogjuk takarítani a Földről”: A Semmelweis Egyetem rektora elárulta azt is, hogy egyelőre nem találkoztak a koronavírus új variánsával Magyarországon. 

Mindenhol rendkívüli szilveszter jön

Európában sehol nem lesz nagy buli szilveszterkor: mindenhol korlátozások és szigorú szabályok.

Egy éve élünk együtt a koronavírus-járvánnyal, és hol van még a vége? A Qubit szedte össze az idei év járványügyi történéseit. 

A britek engedélyezték az AstraZeneca vakcináját. Az EU-ban viszont a gyógyszergyártó még az engedélyeztetési kérelmet se adta be

Egy héttel az oltás után elkapta a koronavírust, de ez NEM jelenti azt, hogy gond van a vakcinával: a kaliforniai nővér esete egyáltalán nem annyira meghökkentő, pont ezért van szüksége mindenkinek két oltásra. 

Csehországban rekordot döntött a fertőzöttek napi száma: több mint 16 ezer fertőzöttet regisztráltak egyetlen nap alatt